Diskuze - Svět piva

01.04.2011 20:29

Jak přibývá slevových serverů, přibývá také stížností Hororovou zkušenost mají zákazníci, kteří chtěli ušetřit v jedné pražské hospodě. Za pár stovek můžete sníst jídla za tisíce? Zní to lákavě, jenže desítky zákazníků pražské hospody Svět piva, kteří si kupon zakoupili na některém ze slevových serverů, si o tom mohly nechat jen zdát. 

Mnohým kupon propadl, protože zarezervovat si místo prostě nešlo. A když už se do hospody přece jen dostali, bylo s nimi jednáno jako s hosty druhé kategorie.

Špatnou zkušenost se Světem piva mají ale i prodejci slev.

„Spolupráci jsme ukončili prakticky hned, co přestali brát klienty. Vyřídili jsme 500 reklamací a vzniklá škoda je 120 tisíc,“ řekl Radovan Kunst z Nebeslev.cz.

Majitel hospody, která se nyní údajně rekonstruuje, ale všechny stížnosti odmítá. Do slev se už ale pouštět nechce. „To se vždy obrátí proti podnikateli,“ stěžuje si Günter Kensy.
Česká obchodní inspekce obdržela na Svět piva 37 stížností. „Byli jsme tam pětkrát, provozovatel dostal pokutu za to, že pivo bylo pod míru, a dostane zřejmě pokutu i za maření kontroly,“ řekla Šárka Bálková z pražského inspektorátu.

Může být chyba i na straně prodejců? „Server funguje jako zprostředkovatel a měl by mít takové smlouvy, aby zákazníci nebyli poškozováni,“ říká Jan Votočka ze sdružení dTest.

Zdroj: deník Metro https://www.metro.cz/domov/5427-sleva-muze-se-prodrazit

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Datum: 24.05.2011

Vložil: Helena

Titulek: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

Dobrý den,

tak to asi neviděl ten "báječný " tatarák :o)) To by asi obchodní zástupce koukal :o)) To by mi zajímalo - zda by to mňamku ochutnal :o))

Odpovědět

—————

Datum: 24.05.2011

Vložil: Provozovatel

Titulek: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

Pane Janeček, možná by stačilo jen použít selský rozum a zamyslet se nad tím, zda si nějaká hospoda může dovolit již rok nepřetržitě poskytovat slevu 70% a víc (nehledě na provize serverům), aniž by šidila. Kdyby vám šlo o spokojenost zákazníků, Světu piva byste se jako další seriózní servery vyhnul.

Odpovědět

—————

Datum: 28.05.2011

Vložil: Kamil

Titulek: Re: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

Provozovatel Není to tím že mají všichni i víc jak 70% slevu??? A pak znáš vůbec pravdivý počet zaplacených kupónů? Nebo bereš to co vidíš za číslo co ti portál ukáže?? Slevomat.cz navyšuje o 45%, Nebeslev.cz navyšuje min 30%, Slevomor.cz i o 60%. A pak z toho co je originál počet, který se veřejnost nedoví, odečtěme tak 40% těch co nezaplatí. Náš podnik prodal na Slevomat.cz 2463 kupónů a faktura byla na 796 kupónů??? Proč nepíšete o kodexu portálů, myslím že by to bylo dost zajímavé!! Ale vůbec bych nebral jako bernou minci co vám portály namluví jakou mají návštěvu! To číslo je jen pro nalákání dalších zájemců u nich inzerovat.

Odpovědět

—————

Datum: 29.05.2011

Vložil: Provozovatel

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

pokud je pravda, co píšete se Slevomatem, rád tu o tom napíšu článek, ozvěte se mi prosím do sekce Napište nám v horní liště. takový článek jsem plánoval déle...

Odpovědět

—————

Datum: 29.05.2011

Vložil: tereza

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

Tak to nevěřím, že jste prodali něco Slevomatu...v historii nabídek nic takového není. Navíc Slevomat podniky prověřuje a nabídnout slevu do vašeho podniku? Tak to by svým zákazníkům určitě neudělal!

Odpovědět

—————

Datum: 04.06.2011

Vložil: Maria

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

Ano prodali ja krava to koupila...

Odpovědět

—————

Datum: 13.08.2011

Vložil: zuzana

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

:)

Odpovědět

—————

Datum: 03.06.2011

Vložil: OZ

Titulek: Re: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

Dobrý den, chtěla bych upozornit na fakt, že pan Kensy se soudí s více portály a to by Vám již mělo být podezřelé. Sama jsem s panem Kensym měla tu čest jednat a musím ač nerada uznat, že většího hulváta jen tak nepotkáte. Již jeho verbální projev nasvědčuje tomu, že úcta ke komukoliv (snad krom jeho maminky) je pro něj zcela cizí pojem. O jeho písemném projevu raději pomlčím!! Pracuji jako obchodní zástupce na jednom ze slevových portálů, se kterými pan Kensy spolupracoval. Neměli jsme s ním žádný problém do doby, kdy přišla první storna kupónů z různých důvodů. On totiž pan Kensy, přátelé, dělá to, že pokud si dáte např. 2piva a jste v náladě, řekne vám, že jste podnapilí a již vám nic nenalije. A tím kupón třeba za 500 pozbývá platnosti. Sama jsem byla svědkem, jak vykázal skupinku normálně se bavících mladých lidí, jen proto, že omylem rozbili skleničku... Dále jsem měla možnost vidět video, které usvědčuje pana Kensyho z neetického chování vůči zákazníkovi slevového portálu, kdy mu vyhrožoval nejdříve policií (k čemuž neměl sebemenší důvod a zřejmě si to v zápětí sám uvědomil) a následně jej vyzval na pěstní souboj ven před podnik. Sám pan Kensy mi horečně vyprávěl o tom, jak jsou na něj všechny portály strašně zlé. Hlavně jeden z největších portálů a to Nebeslev. Těm doslova nemůže přijít na jméno. Ze začátku jsem mu naivně věřila a říkala jsem si:"To je ale chudáček". Jenže jsem záhy pochopila, že všechny ty negativní ohlasy a soudy mají svůj důvod. Storna kuponů jsou mu naprosto lhostejná, peníze tedy zpátky už nedostanete. Leda že se budete soudit. Jeho výrok, který mě opravdu "pobavil": "I kdyby ten člověk ležel na smrtelný posteli v nemocnici a nemohl využít kupon, není to důvod mu vrátit peníze!" To už bylo i na mne moc!!! Vím, že hospodskej je prostě hospodskej a nemůžu od něj očekávat katechismus jako od Jarkovského. Ale aby se mnou při obchodní diskuzi někdo hovořil jak se šlapkou z předměstí a za každou větou si opovržlivě odfrkával a říkal mi vole, to nemám zapotřebí. A to chci prosím upozornit na to, že jeho hulvátské chování bylo v rámci přátelsko-obchodního setkání. On totiž ani jiné chování nezná, proto se prezentuje jako pako a ještě je na to patřičně hrdý.. No nic, jsem se docela rozepsala. :)) Náš portál s ním již nespolupracuje a ani to již nikdy nemáme v plánu. Ostatním portálům držím palce při vymáhání pohledávek za stornované kupóny. Z důvodu výhružek raději zůstanu v anonymitě. To snad pochopíte. Mějte se krásně a pozor na vychcánky!!! Obchodní zástupkyně (OZ)

Odpovědět

—————

Datum: 21.06.2011

Vložil: MInasleva

Titulek: Re: Re: Už zase možné zakoupit voucher

Portál Minasleva.cz ukončil na základě stížností spolupráci se světem piva.

Odpovědět

—————

Datum: 17.05.2011

Vložil: Raději anonym

Titulek: vrácení za nevyužité vouchery od nebeslevu

Měl jsem s kamarády problém a od nebeslev nám prisel pred asi mesicem tento mail ( jmena a maily vynechavam)


Date: 2011/4/13
Subject: Re: Problém s dárkovým poukazem



Dobrý den,


velmi se omlouváme všem neobslouženým zákazníkům, ale bohužel jsme nuceni z důvodu špatné komunikace s dodavatelem ukončit nabízenou akci "svět piva". Velmi se tímto omlouváme a nabízíme okamžité navrácení peněz nebo dobití kreditu na našich stránkách ve stejné hodnotě.

Prosíme Vás v obou případech, kontaktovat nás na e-mail: , vyřešíme Váš e-mail během 2-5 pracovních dnů, dle typu navrácení. Celou tuto situaci již nyní řešíme právní cestou a i proto všem nespokojeným zákazníkům navracíme peníze z vlastních zdrojů.

Za tuto situaci se ještě jednou velmi omlouváme a pevně věříme, že se tato nepříjemná situace již nebude opakovat.

od restaurace nam bylo nabidnuto vyuzit od 14 do 15 voucher a pritom meli volno i v 5 prazna hospoda, nechapu, majitel pak po nas rval že mame vouchery koupeny nekde na internetu na bazaru

Odpovědět

—————

Datum: 15.05.2011

Vložil: Helena

Titulek: Svět Piva - tatarák

Tak jsem si na slevíně zakoupila voucher do Světa piv na tatarák. Jsem ještě teď v šoku co nám to přinesla slečna servírka za šlichtu...jinak to ani nemůžu nazvat. Na tatrák chodím do různých restaurací a vždycky spokojenost, ale tohle jsem ještě nezažila. Tatarák mi už donesla servírka namíchaný....naplacaný na talíři v hroudu. Vypadalo to jako ňáky zbytky - co už někdy nedojedl...chuť odporná...prostě maso s kečupem...vůbec jsem to nejedla ...obávám se, že ten můj tatarák pak dají někomu jinému....trochu zvláštní, že vám donesou tatarák už namíchaný....nedělá to na mě dobrý dojem.....takže pokud rádi mleté maso s kečupem - tak vřele doporučuju :)

Odpovědět

—————

Datum: 16.05.2011

Vložil: Polraich

Titulek: Re: Svět Piva - tatarák

https://manek.bloguje.cz/837918-tatarsky-biftek.php originální tatarák je míchaný a vznikl ve Francii.

Odpovědět

—————

Datum: 14.08.2011

Vložil: zuzana

Titulek: Re: Re: Svět Piva - tatarák

namichany mozna, ale ze svičkové a ne z mletého hovězího

Odpovědět

—————

Datum: 11.01.2012

Vložil: polraich

Titulek: Re: Re: Re: Svět Piva - tatarák

Pivo, u nekim krajevima i piva, je alkoholno piće dobijeno nepotpunim vrenjem vodenog ekstrakta ječmenog (rjeđe pšeničnog) slada uz dodatak hmelja.
Smatra se jednim od najstarijih alkoholnih pića u povijesti.
Pod pivom se podrazumijeva slabo alkoholno piće, koje se proizvodi u procesu alkoholnog vrenja iz slada, hmelja, vode i pivskog kvasca. Voda je glavni dio napitka. Slad se dobija od žitarica, najčešće od ječma i daje pivu sastojke ekstrata o kojem ovisi punoća okusa i koncentracija osnovnog ekstrata piva.
Hmelj konzervira pivo i daje mu ugodan miris i gorak ukus, dok pivski kvasac izaziva alkoholno vrenje u kome šećer prelazi u alkohol i ugljični dioksid. Pivo je potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod, pa se s pravom smatra "tekućom hranom". Energetska vrijednost jedne litre standardnog piva odgovara energetskoj vrijednosti jedne litre punomasnog mlijeka.
Sadržaj [sakrij]
1 Povijest
2 Sastav piva
3 Porijeklo
4 Temperatura piva
5 Čaše iz kojih se pije pivo
6 Pivo u zakonu
7 Degustacija
8 Ocjenjivanje kvalitete piva
9 Povezani članci
9.1 Proizvođači piva u Hrvatskoj
9.2 Proizvođači piva u inozemstvu
10 Vanjske poveznice
10.1 Ostali projekti
[uredi]Povijest

Pivo je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića. Tijekom 1985. ekipa Škotskog narodnog muzeja iz Edinbourgha iskopala je u Rimu, na jednom od hebridskih otoka, posudu od terakote s nepoznatim sastojcima, iz neolitskog doba. Analizom tog nalaza dobijen je napitak za pivo, koje se dobijalo od zobi, ječma, meda i paprati. Ovo piće, za koje mnogi tvrde da je zapravo jelo, koristilo se već u pretpovijestnom razdoblju. Proizvodili su ga Kelti, Germani, Slaveni i Skiti. Proizvodilo se od ječma, pšenice, zobi i heljde, a mnogi stari narodi dodavali su mu razne začine i med. Današnji glavni sastojak, hmelj, počeo se koristiti tek u 13. stoljeću. Pivopijska središta u starom vijeku bila su u Armeniji, Mezopotamiji i Egiptu. Odatle su pivo kasnije preuzeli Grci i Rimljani.
[uredi]Sastav piva

Sastojci su: voda, etanol, ugljični dioksid i neprovreli dio ekstrakta (suhe tvari) slada. Udio etanola ovisi o koncentraciji suhe tvari u sladu od koje je pivo proizvedeno i stupnju prevrenja. Ovisno o vrsti piva, udio alkohola može biti različit, tj. manji od 0,5% kod "bezalkoholnih" piva i veći od 8% kod ječmenih vina. Lager piva sadrže do 0,5% ugljičnog dioksida, koji mu daje svježinu, te bitno utječe na pjenušavost. Stabilnost pjene ovisi o koncentraciji i kemijskom sastava neprevrelog dijela ekstrakta, pa se piva s više ekstrakta mahom jače pjene. Trajnost pjene ovisi o količini i kemijeskom sastavu ekstrakta i varira kod različitih vrsta piva. Mjehurići ugljičnog dioksida koji se dižu s dna prema površini pomažu održavanju pjene. Ekstrakt piva pretežno čine ugljični hidrati i manja količina proteina, aminokiselina, glicerina i sastavnih dijelova hmelja. O sastavu ekstrakta ovisi punoća okusa piva. Kemijski sastav ekstrakta ne ovisi samo o vrsti slada, nego i o načinu proizvodnje sladovine i vođenja fermentacije, odnosno stupnja konačnog prevrenja na kraju fermentacije.
[uredi]Porijeklo

Prema starim iskopinama i zapisima arheolozi su utvrdili da su stari Babilonci proizvodili pivo u domaćinstvu još 7000 godina p.n.e. Imali su 16 sorti piva, a za vrenje su koristili ječmeni šećer i pšenicu. Odande se proizvodnja piva prenijela u stari Egipat, Perziju, Grčku i druge zemlje. Egipćani su poznavali proizvodnju piva već 2000 godina p.n.e., a Grci su, primajući civilizaciju od njih, naučili i vještinu proizvodnje piva, za njima Rimljani, pa stari Germani i onda ostale europske zemlje. U je doba pivo je proizvođeno od šećera, ali bez hmelja, tako da je dobijeni proizvod bio vrlo kisel. Tada su u pivo dodavali različite trave - pelin, lupin glog, šafran i dr. Primjena hmelja predstavlja važno otkriće i čini osnovu suvremene tehnologije piva. Hmelj se prvi put počeo koristiti u Novogorodskoj Rusiji. Usavršavanje parnog stroja vrlo se povoljno odrazilo na razvoj pivarstva. Najvažniji tehnički pronalazak predstavlja pronalazak stroja za hlađenje. Zahvaljujući najvažnijim znanstveno-tehničkim dostignućima u 19. st., stvorene su pretpostavke za pretvaranje usitnjenih poduzeća u velike pivovare.
[uredi]Temperatura piva

Različiti proizvođači piva preporučuju optimalne temperature na kojima se piju njihova piva. Međutim, ovisno o vrsti, podvrsti i o sastojcima piva, mogu se dosta točno odrediti temperature na kojima pivo daje najbolju kvalitetu. Na primjer, pilsneri se služe na dosta niskim temperaturama, oko 0°C, dok većina britanskih aleova, portera i stouta na temperaturama podruma ("British Cellar Temperature"), od 5°C do 11°C, neki čak i do 13°C.
Temperatura dosta utječe na okus piva. Što je hladnije, manja je i količina ugljičnog dioksida, samim tim manje je izražen okus i miris piva. Hladnije pivo utječe i na to da receptori okusa i mirisa u ustima i nosu izgube osjetljivost. Temperature na kojima se služe glavne vrste piva su:
Pilsneri na 0°C
Lageri od 5°C do 9°C
Aleovi od 7°C do 11°C
Stouti od 8°C do 13°C
Stari aelovi na sobnoj temperaturi
[uredi]Čaše iz kojih se pije pivo



Za svaku vrstu piva postoji i posebna vrsta čaše.
Da bi pivo, dok se pije, duže vrijeme zadržalo svoju kvalitetu, odnosno temperaturu koja je optimalna za određenu vrstu, najpogodnije su čaše koje imaju debelo staklo. Takva čaša služi kao izolator od vanjske temperature. Zbog toga su krigli vrlo popularne, jer imaju debelo staklo i vrlo dugo mogu održati optimalnu temperaturu. Osim krigla koriste se i čaše sa "stalkom" jer sprečavaju da ruka, koja drži čašu, grije pivo. Takve čaše se hvataju za stalak, a ne za tijelo. U svakom slučaju, i krigla i čaša moraju biti dovoljno velike da može stati cijelo pivo iz boce, skupa s pjenom. Mnogi ne vole pjenu tako da pivo ulijevaju duž brida čaše. Pjena je posebno važna i osobito utječe na opći dojam o nekom pivu. Onemogućuje zagrijavanje piva i nalazi se kao izolator između piva i vanjske okoline, te pivu daje neophodnu gorčinu, okus pivskog kvasca i miris.
Važan je i oblik čaše koji mora biti prilagođen vrsti piva. Pijete li "lager" pivo, koje se pije brzo i ima manji postotak alkohola, ono se toči u kruškoliku čašu bez dugačke nogice. Kako se brzo pije, ono se ne stigne zgrijati. Nasuprot tome, posebna, sortna piva toče se u čaše tipa pehara, s dužom nogicom. Ona su, naime, jača, polako se pijuckaju jer sadrže veći postotak alkohola, a duža nogica omogućuje da ne zagrijavamo pivo držeći rukom čašu.
Danas se pivske čaše izrađuju isključivo od stakla. Ranije se pivo pilo iz volujskih rogova, iz pehara od metala ili kamena, iz posuda koje su pravljene od drvenih daščica ili od drveta na neki drugi način, i najčešće od terakote. Krigle su, u to vrijeme, često imale poklopac koji je štitio pivo od muha, koje su se rojile u pivnicama.
[uredi]Pivo u zakonu

Pivo se našlo i u prvom pisanom zakoniku na svijetu - Hamurabijevom zakoniku (uklesanom klinopisom na stupu od crnog diurita (vrsta kamena vulkanskog porijekla). Hamurabi, babilonski kralj (1729.- 1686. p.n.e.) kaže: "Pivo ne smije sadržavati previše vode i ne smije se prodavati po previsokoj cijeni."
U zakonu još stoji: "Ako ne naplaćuje gostu žitom, nego traži novac, vara li na težini ili toči loše piće, treba biti pozvana na odgovornost i bačena u vodu. U pivnici žena može biti točiteljica, ali u pivnicu ne smije doći kao gošća. Žena koja ide u gostionicu piti, ima biti spaljena."
Zna se da je tada pivo bila jedna od svakodnevnih potreba kako bi se ugasila žeđ, a i zbog njegove energetske vrijednosti. Kopači kanala i muškarci zaposleni u polju dobijali su dnevno do pet litara piva, a žene koje su obavljale teže fizičke poslove dvije do tri litre.
Povijest piva nastavlja se preko Sumerana, Etruščana, Rimljana, nordijskih naroda pa sve do kršćanske Europe. Redovnici su bili prvi koji su pivu pridodali hmelj - iz "medicinskih" razloga, a i radi boljeg konzerviranja. Pivo je tako postalo "ljekovitim napitkom", postalo je dijelom redovničke prehrane, a smjelo se piti i u dane posta. Nema podataka da se pivo proizvodilo u pravoslavnim manastirima.
Najpoznatiji zakon o pivu svakako je Deutsche Reinheitsgebot, zakon iz 1516., prvotno izdan u Bavarskoj, a potom proširen i ostatkom njemačkih zemalja. Prema tom zakon, koji je uklopljen i u današnje njemačke zakone, pivo se smije proizvoditi samo od vode, hmelja, slada (i kvasca), bez drugih dodataka. Oznaka "Gebraut nach dem Deutschen Reinheitsgebot" (Proizvedeno prema Njemačkom zakonu o čistoći piva) istaknuta je na tako proizvedenom pivu.
Danas je to snažna proizvodna grana. Najveći proizvođači su Njemačka, Velika Britanija, SAD, zatim Češka, Belgija i Irska.
[uredi]Degustacija



Velebitsko pivo
Prostor u kojem ćete degustirati pivo treba biti dovoljno osvijetljen kako biste ocijenili bistrinu i boju piva. Do vas ne bi smjeli dopirati nikakvi drugi mirisi.
Čaša u koju se toči pivo mora biti savršeno čista, bez ogrebotina i dovoljno velika da u nju stane i vaš nos dok ispijate gutljaj tekućine. Na taj ćete način najbolje osjetiti i miris piva.
Prije degustacije piva ne jedite jako začinjenu i masnu hranu. Također, ne koristite parfem, ruž za usne i druge kozmetičke preparate.
Prije otvaranja, provjerite rok trajanja piva, kao i ima li u boci taloga.
Osjetite bocu! Naravno, pivo mora biti hladno, ali ni tu nije dobro pretjerivati. Idealna temperatura za pivo kreće se između 22-25 stupnja Celzija. Zaboravite predrasude o "ledenom pivu" jer na preniskoj temperaturi nećete osjetiti nikakvu aromu piva.
Kada otvarate bocu obratite pažnju na količinu pjene i kako reagira ugljični dioksid prilikom otvaranja čepa.
Kada točite pivo samo ga pustite da klizne niz unutrašnjost čaše. Tek kad ste ispunili otprilike dvije trećine čaše možete ispraviti bocu kako biste na kraju dobili i pjenu. Uz pivo uvijek mora ići i pjena, a pjena se mora uzdizati i preko ruba čaše.
Kad ste pivo natočili u čašu smjesta ispitajte miris (slično kao i kod vina). Naime, mnogi aromatični sastojci piva ispare vrlo brzo u dodiru sa zrakom. Osjećate li aromu slada? Vuče li na limun, cvijeće ili na svježe pokošenu travu?
Zatim otpijte jedan veći gutljaj. Za razliku od vina, pivo se ispija u većim gutljajima i usna šupljina mora biti puna. Osjetite i usporedite odnos između temperature, arome i stupnja zapjenjenosti.
Nikad ne mućkajte pivo u ustima! Samo pustite da klizne u vaš stomak. Pokušajte usporediti odnos temperature, arome i stupnja zapjenjenosti prije i poslije gutljaja. Pričekajte petnaestak sekundi i ponovo pokušajte odrediti okus piva nakon gutljaja. Da li je sladak ili suh? Zadržava li se u ustima ili brzo nestane?
Još jedanput pomirišite pivo. Neke arome dolaze do izražaja minutu do dvije nakon otvaranja boce. Zatim ponovno otpijte jedan dobar gutljaj i uporedite rezultate s onima na početku testa.
Kako biste "očistili" svoja osjetila koja sudjeluju u testiranju piva, dovoljni su nezasoljeni krekeri ili običan kruh.
[uredi]Ocjenjivanje kvalitete piva

Postoji mnogo načina ocjenjivanja kvalitete piva. Jedan od najprihvatljivijih načina je metoda Freda Ekharta, jednog od najvećih poznavatelja piva. Napravio je nekoliko kategorija koje su bitne u analizi i koje pojedinačno ocjenjuje. Zbir tih ocjena daje broj koji označava kvalitetu određenog piva. Maksimalan broj bodova po ovoj metodi je 20.
Postoje sljedeće kategorije koje se ocjenjuju:
Izgled (najviše 3 boda):
ocjenjuje se izgled i stabilnost pjene
provjerava se talog na dnu boce
ocjenjuje se izgled piva u čaši
Miris (najviše 4 boda):
ocjenjuju se opći miris, bouquet i prisutnost mirisa hmelja
Okus (najviše 10 bodova):
ocjenjuje se kvaliteta hmelja
provjerava se odnos slada i alkohola
određuje se osobnost piva
ocjenjuje se okus koji ostaje u ustima
gustoća
Opći dojam (najviše 3 boda)
[uredi]Povezani članci

Osječko pivo
Tomislav pivo
Radler
[uredi]Proizvođači piva u Hrvatskoj


Karlovačko pivo


Osjecko svijetlo lager pivo
(www.bup.hr) Buzetska pivovara
(www.karlovacko.hr) Karlovačka pivovara
(www.jadranska-pivovara.hr) Jadra
(www.pivovara.hr) Osječka pivovara
(www.ozujsko.com) Zagrebačka pivovara
(www.vukovarsko.com) Vukovarsko pivo
(www.carlsberg.hr) Carlsberg Hrvatska
[uredi]Proizvođači piva u inozemstvu
(www.primapivo.com) Prima Pivo
(www.pivo-lasko.si) Pivovara Laško
(www.preminger.ba) Bihaćka pivovara

Odpovědět

—————

Datum: 17.05.2011

Vložil: Fisa

Titulek: Re: Svět Piva - tatarák

Ano, naprosto stejná zkušenost...:-( Byli jsme včera a to co přinesli už na pohled vypadalo velmi podivně, což se povtrdilo při ochutnání. Extrémně pálivá a kyselá směs čehosi, co kdysy bývalo možná maso a mám velké podezření, že ani nebylo hovězí. Ani jsme to nejedli a vrátili. Po krátké diskusi, kdy servírka telefonovala majiteli nám bylo "povoleno" vrácení peněz za voucher s tím, že si zaplatíme pivo, které jsme vypili (á 44 Kč). Á propos, pivo jsme vraceli taky, Vratislavickáý polotmavý ležák ESO byl zkažený, kyselý, nedalo se to pít. Servírka navíc tcrdila, že to tak má být, že je to pivní speciál...:-) No nic, trpká zkušenost za 88 Kč s prázdným žaludkem. Upřímně řečeno nečekal jsem, že tatarák bude něco extra, ale takovou hrůzu jsem už dlouho neviděl. Ještě teď se mi zvedá kufr...jo a prostředí, taky moc "pěkné". Byli jsme usazeni doslova ve sklepě, kdy jsou na sebe namačkány zahradní lavice, budu si odložíte tak leda vedle sebe nebo na zem, záchody příšerný... Možná by si tento "podnik" zasloužil návštěvu z hygieny, ani nechci domylset, jak to asi vypadá v kuchyni....

Odpovědět

—————

Datum: 20.05.2011

Vložil: Helena

Titulek: Re: Re: Svět Piva - tatarák

Tak to je přesné...smutná zkušenost, ale mám ji taky... :o( Tak aspoň vám bylo "povoleno" vrácení peněz za voucher.... :o))...o to jsem se ani nepokoušela...moje blbost :)
Svět piva by si skutečně zasloužil návštěvu z hygieny....

Odpovědět

—————

Datum: 15.05.2011

Vložil: zákazník

Titulek: vouchery

16 voucherů putovalo do koše, koupili jsme jich dvacet. Chtěli jsme udělat velkou akci pro dvacet lidí, což nám bylo majitelem při emailové komunikaci zakázáno. Tak jsme to zkusili ve čtyřech a zkušenost byla tak špatná, že 16 dalších kousků šlo do koše. Už v principu to bylo od začátku špatně. hospoda pro +-50 lidí všichni s ouchery na neomezenou konzumaci obsluhována jednou jedinou číšnicí, která navíc ještě točila pivo pro další hospodu dole. Večer strávený u suchánků, od šesti do deseti se nám podařilo po mnoha urgencích dostat všehovšudy čtyry piva.

Odpovědět

—————

Datum: 18.05.2011

Vložil: Lukáš

Titulek: Re: vouchery

No to ne to nesmíš ......
Naopak těch 16 voucherů vem a daruj je například o ulici výš či níž problémovějším spoluobčanům :-)
je jedno komu hlavně, aby byli velcí a pokud možno bez IQ :-D
At si pan hostinský užije

Odpovědět

—————

Datum: 14.08.2011

Vložil: zuzana

Titulek: Re: Re: vouchery

souhlasim s Lukasem, to je totiz presne to oc tehle restauraci jde, ziskat penize za neco co si nikdo uz nikdy nevyzvedne

Odpovědět

—————

Datum: 13.05.2011

Vložil: pivař

Titulek: re

my mame koupeny kupon a chteli jsme do Sveta Piv jit,ale po tehlech prispevcich se nam tam už vubec nechce,nejhorší ale je,že když tam nepujdeme,tak pan Kensy Vyhrál bez boje.Takže je vlastně možné,že negativní reklama mu může být ku prospěchu,protože lide,kteří ještě nevědí do čeho jdou a přečtou si recenze,tak to rovnou vzdají a kupony neuplatní,což se panu Kensymu určitě hodí..Takže je třeba bojovat a asi i potřeba kontaktovat všechny slevové servery at uz jeho kupony neprodavaji..Ja osobne nejsem moc ranař,ale doporučuji všem fyzicky zdatným jedincům při prvním arogantním projevu pana Kensyho mu dát do držky a rychle utéct než přijde policie:-)

Odpovědět

—————

Datum: 18.05.2011

Vložil: Lukáš

Titulek: Re: re

:D
Věř, že on jednou narazí.
Přemýšlel jsem co by se asi stalo, kdyby tam místo normálních lidí přišel někdo jako
jeden můj známej, kterej pro ránu rozhodně nejde daleko a budí respekt už jen na pohled :D
Jak by se k němu pan Kensy choval a jak by s ním jednal :-))))

Odpovědět

—————

Datum: 29.04.2011

Vložil: Lukáš

Titulek: Svět piv

Ahoj potvrzuji zkušenost co se zde píše. Ani jsem vše nepročetl :-)
Nepříjemná obsluha a arogantní pan majitel ... ve zkratce výsledek.
5 voucherů letělo do koše a radši jsme šli jinam.....
Co mě ovšem velice těší, je fakt, že jsem už několik lidí odradil od návštěvy :-)

PS: Zaplivaná putika je přesně termín vystihující tento podnik :)

Odpovědět

—————

Datum: 29.04.2011

Vložil: Lspeedy

Titulek: pan majitel je spíš na kriminál...

Nebudu zde rozepisovat svoje vlastní zkušennosti, jsou stejně příšerné jako u všech ostatních. Stížnosti jsem samozřejmě poslal a uvidím, jak to bude slevový portál (v mém případě nebeslev) řešit. Pokud ve finále nijak, zřejmě na pana majitele podám trestní oznámení pro podvod, jehož skutkovou podstatu naplňuje tím, že nabízí a prodává službu, kterou nemá v úmyslu plnit. Tohle už není jen o kvalitě a přístupu, tohle je o vyloženě kriminálním jednání

Odpovědět

—————

Datum: 30.04.2011

Vložil: Kristýna

Titulek: Re: pan majitel je spíš na kriminál...

Souhlasím, máme také velmi špatnou zkušenost, také přes nebeslev. Uvidíme, možná také podáme trestní oznámení.

Odpovědět

—————

Datum: 03.05.2011

Vložil: Roman

Titulek: Re: pan majitel je spíš na kriminál...

Já tu akci měl také, a vím že končila 31.3. Nebeslev to má i v historii slev!

Odpovědět

—————

Datum: 14.08.2011

Vložil: zuzana

Titulek: Re: pan majitel je spíš na kriminál...

ono to je opravdu uz na hromadnou zalobu totiz, v tomhle momente by to opravdu meli resit servery a ne jednotlivci

Odpovědět

—————

Datum: 11.01.2012

Vložil: bohun

Titulek: Re: Re: pan majitel je spíš na kriminál...



Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz


Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz












































Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz







































Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz





























Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz
Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/discussion/?tid=200000014&mid=200000200
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.czvHojNo, takže poslední článek sem tady napsala před...no celekm hodně dlouhoPřemýšlela sem tak o blogu, a prostě nechtěla sem ho zrušit, ale nemám důvod ho nechávat, nepoznala sem tady žádný fajn lidi, se kterýma bych si jakože hodně psala, bohuželNo co je nového...Jedna věc, co mě dost nasrala, a nechápala sem z toho(nebudu to tady psát, ví to jenom pár lidí), prostě dojeb hroznejProstě něco v rodině, bude to hrozná změna, uplně, no nebudu to už řešit prostěJinaak ve škole...Nemám ted zrovna nejlepší známky, chyběla sem 14 dní, byla sem nemocná, takže sem si sešity opisovala, a pak sme psali, tak sem to neumělaV pátek sme si psali známky, jako čtvrtletí, no mám tři 3ky, a u dvou předmětů mám 2-3, ale nemám důtku, doufám že ani na konci mít nebudu, jako minuleVe škole celkem sranda tedka, ale některý předměty fakt nesnáším, třeba přírodákBavili mě zvířata, ale lidský tělo, soustavy, srdce a podobný mě fakt nebavíDost o škole užVe středu pudu do školy jen asi na 3 první hodiny, du na rovnátka, tyvole noOd minulý kontroly sem je neměla v puse, ááá, mě zabijeeA ve čtvrtek mám narozky, tatík mi už koupil něco, boty (Nike), postel a stůl...Ještě to sice nemám doma, protože postel, jako rozměr mojí matrace, neměli, takže dělaj na míru, a stůl neměli složenej, takže tak přes přístí týden by sme pro to měli zajetA od mamky to fakt nevím co mám chtít, nic mi nechybíMobil nechci, protože bych ho zase rozbila jako těch 8 co sem měla, teda jeden ještě mám, ale trochu se nák sekáá, nevadíTakže nevím noDneska sou čerti co? No tady nikdo nechodí, ani minulej rokDobrý no, ve škole byliNo co ted...Jo...Vánoce...Sem domluvená, že dostanu novou žehličku, pak dám fotku...A co vy chcete na vánoce??

No ted se mi vypl notas, ještě že se mi to uložila, jinak bych už nic nepsalaNo dál...
Ten blog, nevím jestli zruším, protože mě začlo bavit psát deníček prostěěTakže ještě nevím, asi tady ještě budu otravovatAsi ještě konečně oběhnu Affs, pamatujete jak sem psala ten článek, že tady chodit nebudu, že komu to vadí at si mě smaže?...No takže mi tam napsali, že to neva, že mě nikdy nesmažou, no a nedávno si mě někdo smazal, neřeším, jak budu obíhat, zkontroluju jestli mě maj všichni v Affs ještě nebo si mě smazali, a nic neřekliNo co ještě...Ted se mám celkem fajn, těším se na vánoce...Ještě nemám ani jeden dárek, prachy taky nemám, toje na hovnoNevím, kde vzít prachy jakooMusím to nějak udělat prostě, a těším se na vánoce ve třídě, doufám že to bude fajn, losování dárku, povídání a takMinule sem si vylosovala čokoláduJinak nevím, jestli bude vánoční dess, zkusím někde pohledat, kdo by mi udělalJinak ted si asi půjdu uklidit pokoj, mě to začlo bavit uplně moocTohle je asi nejdelší článek na tomhle blogu, mazec, vždycky sem chtěla napsat dlouhej článek, ale nikdy sem neměla co psát tedka je plno novinek, baví mě to psát, stejně to nikdo číst nebude, protože takový dlouhý nudný články koho by bavili žeBudu ale psát častěji, baví mě to prostěNo tak se mějte hezky Č ů S

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/news/tragicke-zazitky-ze-sveta-piva-muzete-konzumovat-neomezene-ale-nesmite-se-opit-/discussioncbm_538018/100/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.czHojNo, takže poslední článek sem tady napsala před...no celekm hodně dlouhoPřemýšlela sem tak o blogu, a prostě nechtěla sem ho zrušit, ale nemám důvod ho nechávat, nepoznala sem tady žádný fajn lidi, se kterýma bych si jakože hodně psala, bohuželNo co je nového...Jedna věc, co mě dost nasrala, a nechápala sem z toho(nebudu to tady psát, ví to jenom pár lidí), prostě dojeb hroznejProstě něco v rodině, bude to hrozná změna, uplně, no nebudu to už řešit prostěJinaak ve škole...Nemám ted zrovna nejlepší známky, chyběla sem 14 dní, byla sem nemocná, takže sem si sešity opisovala, a pak sme psali, tak sem to neumělaV pátek sme si psali známky, jako čtvrtletí, no mám tři 3ky, a u dvou předmětů mám 2-3, ale nemám důtku, doufám že ani na konci mít nebudu, jako minuleVe škole celkem sranda tedka, ale některý předměty fakt nesnáším, třeba přírodákBavili mě zvířata, ale lidský tělo, soustavy, srdce a podobný mě fakt nebavíDost o škole užVe středu pudu do školy jen asi na 3 první hodiny, du na rovnátka, tyvole noOd minulý kontroly sem je neměla v puse, ááá, mě zabijeeA ve čtvrtek mám narozky, tatík mi už koupil něco, boty (Nike), postel a stůl...Ještě to sice nemám doma, protože postel, jako rozměr mojí matrace, neměli, takže dělaj na míru, a stůl neměli složenej, takže tak přes přístí týden by sme pro to měli zajetA od mamky to fakt nevím co mám chtít, nic mi nechybíMobil nechci, protože bych ho zase rozbila jako těch 8 co sem měla, teda jeden ještě mám, ale trochu se nák sekáá, nevadíTakže nevím noDneska sou čerti co? No tady nikdo nechodí, ani minulej rokDobrý no, ve škole byliNo co ted...Jo...Vánoce...Sem domluvená, že dostanu novou žehličku, pak dám fotku...A co vy chcete na vánoce??

No ted se mi vypl notas, ještě že se mi to uložila, jinak bych už nic nepsalaNo dál...
Ten blog, nevím jestli zruším, protože mě začlo bavit psát deníček prostěěTakže ještě nevím, asi tady ještě budu otravovatAsi ještě konečně oběhnu Affs, pamatujete jak sem psala ten článek, že tady chodit nebudu, že komu to vadí at si mě smaže?...No takže mi tam napsali, že to neva, že mě nikdy nesmažou, no a nedávno si mě někdo smazal, neřeším, jak budu obíhat, zkontroluju jestli mě maj všichni v Affs ještě nebo si mě smazali, a nic neřekliNo co ještě...Ted se mám celkem fajn, těším se na vánoce...Ještě nemám ani jeden dárek, prachy taky nemám, toje na hovnoNevím, kde vzít prachy jakooMusím to nějak udělat prostě, a těším se na vánoce ve třídě, doufám že to bude fajn, losování dárku, povídání a takMinule sem si vylosovala čokoláduJinak nevím, jestli bude vánoční dess, zkusím někde pohledat, kdo by mi udělalJinak ted si asi půjdu uklidit pokoj, mě to začlo bavit uplně moocTohle je asi nejdelší článek na tomhle blogu, mazec, vždycky sem chtěla napsat dlouhej článek, ale nikdy sem neměla co psát tedka je plno novinek, baví mě to psát, stejně to nikdo číst nebude, protože takový dlouhý nudný články koho by bavili žeBudu ale psát častěji, baví mě to prostěNo tak se mějte hezky Č ů S

Více zde: https://slevuj.webnode.cz/news/tragicke-zazitky-ze-sveta-piva-muzete-konzumovat-neomezene-ale-nesmite-se-opit-/discussioncbm_538018/100/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Odpovědět

—————

Datum: 13.04.2011

Vložil: Bořek

Titulek: Tragédi ve Světu piva

Jsem další nespokojený zákazník. Byla to má druhá návštěva. Při té první návštěvě jsme dostali školení a několik výhrůžek, jak se máme chovat, resp. nechovat. No přivítání krapet nestandardní, ale což. Pak vše probíhalo celkem v pohodě. V deset jsme měli poslední objednávku a pak šli domů.

Druhá navštěva byla podstatně odlišná. Když jsem dorazil do toho pajzlu, tak mě zarazila fronta lidí, která nervózně přešlapovala před výčepem, snad jako kdyby čekali ve frontě na banány. Když na mě dorazila řada, oznámil jsem obluze, že zde mám rezervaci pro pět lidí - načež mi bylo sděleno, že tam žádnou rezervaci nemám. Což mě teda zase nijak nepřekvapilo, ono totiž zajistit si tam rezervaci je velice složité, a jak se ukázalo, tak také nemožné. I přesto, že mám rezervaci potvrzenou na emailu, nebylo možné dělat nic, vůbec nic. Nemohli jsme si ani přisednout k pánovi, který nám to nabídl - byl sám a měl celý stůl rezervovaný pro sebe. Servírka nám to zarazila, důvod jsem nepochopil.
Pozval jsem si tam kamarády, kterým jsem chtěl nabídnout tuto slevu, ale odcházel jsem rozpolcen a s pocitem vola, který neumí ani zamluvit hospodu.
Obsluha je v tom vesměs nevinně, ta musí poslouchat svého šéfa (nebo se za něj alibisticky schovává), a lze pochopit, že když si tam někdo neustále stěžuje, že servírky nejsou zrovna nejmilejší. Ale ten šéf, to je kus zloděje a ignoranta. Nevyplatí se mu to. Potom, co jsem zde přečetl a včera zažil, doufám, že ten jeho podnik skončí... zatím je odeslána stížnost na Nebe slev.

P.S. Mám eště 5 voucherů, mohu je nabídnout těm, co si to tam pochvalují. Email osleek@seznam.cz

Odpovědět

—————

Datum: 14.04.2011

Vložil: viera

Titulek: Re: Tragédi ve Světu piva

To je mi líto, že máš ještě 5 voucherů, protože dám ruku do ohně za to, že všechny pochvalné ohlasy píše majitel sám, takže se voucherů asi nezbavíš.Ale budiž ti útěchou, že na ČOIce a hygieně už o hospodě vědí a chystají se tam, takže pokuta pana majitele bude alespoň malým zadostiučiněním za zbytečně vyhozené peníze nás všech...

Odpovědět

—————

Datum: 11.04.2011

Vložil: Ala

Titulek: Další nespokojený zákazník

I já se přidám k zástupu nespokojených návštěvníků. Je to snad už naposledy, co se k tomuto tématu vyjadřuji. Vzhledem k tomu, jak nepříjemná byla návštěva podniku Svět piva, psala jsem už několik komentářů pod slevy, abych pomohla ostatním rozhodnout se osobní zkušeností, jestli tahle sleva "stojí za to".

Bohužel jsme měli to "štěstí", že se nám podařilo zamluvit místa pro 10 lidí (s dvouměsíčním předstihem) v jinak poměrně prázdné rastauraci. Chování majitele a obsluhy snad ani nemá cenu popisovat, arogance, příkazy, zákazy, omezení naslibovaných služeb, výhružky.... (kromě mladší servírky, která přišla kolem 6.hodiny, ta byla milá). V podstatě podobné chování, jako popisují ostatní negativní ohlasy na tuto restauraci.

Po těchto otřesných zážitcích jsem chtěla na tuto restauraci upozornit další případné kupující na nástrahy "výhodné nabídky" (lidé co znám by tam už nešli ani zadarmo). Psala jsem slušné komentáře, které jen informovali o přistupu restaurace k slevám. Většinou se v průběhu dne objevilo znační množství negativních komentářů. Pak se ale vždy v jeden okamžik objeví spoustu pochvalných zpráv, většinou psaných jednotným stylem a shodou okolností to bývá v době, kdy začne na dotazy odpovídat i Svět piva - jen můj postřeh.
Je pravda že od mé návštěvy uplynulo už skoro čtvrt roku, ale negativní zážitky byly natolik silné, že mi i po tak dlouhé době stojí zato napsat tak dlouhý přístěvek.

Takže pozor na Svět piva, určitě nedoporučuju ani kdyby byla akce vše zdarma !!!!

Jen se divím, že je ještě někde inzerují, např Hyperslevy - myslím že to nemají zapotřebí, akorát budou mít nespokojené zákazníky a přitom ostatní akce co jsem od nich zkusila byly super. (ostatně všechny slevy které jsem zatím využila byly super, až na Svět piva)

Odpovědět

—————

Datum: 16.07.2011

Vložil: xXx

Titulek: Re: Další nespokojený zákazník

Stran pozitivních komentářů záhadně se objevujících po skupinách v téměř totožnou dobu, jako odpovídá pan majitel na emaily můžu jen souhlasit.
Pokud by měl někdo zájem o podniknutí společných právních kroků rád se přidám alexius.derby@gmail.com

Odpovědět

—————

Datum: 11.04.2011

Vložil: Viera

Titulek: My jsme se bohužel dostali, už nikdy víc!

Do této restaurace vůbec nechoďte a to ani za cenu slevového kuponu! Ani jsme nevyčerpali jeho hodnotu-nebylo za co. Bylo nás 6, narozeninová oslava, měli jsme kupon za 1120 Kč na konzumaci za 4000. Piv točených cca 20 druhů nijak výjimečných (klasiku jako gambrinus, pilsner, kozel nebo stella-tak to nemají vůbec), některé byli zkažené, avízované ovocné pivo (višňové atd.) či jakékoli lahvové vůbec neměli, neměli ani nealko jako sprite či fantu. Zlatým hřebem bylo jídlo:to co majitel nazývá v jídelním lístku kotleta (gramáž vůbec neuvádí i když je to povinný údaj) za 150 Kč, je ultratenký totálně tlustý prorostlý plátek krkovice, který plave v tuku, má sotva 50 g a libového masa je v něm půlka. Kuřecí se sladkopálivou omáčkou (také bez gramáže a za 150 Kč) je kousek kuřecích prsou (cca 60 g)politých omáčkou z lahve z obchodu. Když jsme se dožadovali kotlety, obsluha nám, sdělila, že podávají takové maso, jaké mají naložené, a nakládají pouze krkovici, kotlety nedělají. Jídlo jsme vrátili bez problémů-bodejť by ne, naše konzumace byla i bez něho celkově pouze za cca 2500, tak jim to bylo jedno, jestli ho započítají nebo ne.Tatarák neměli-nakonec jsme byli i rádi-bůhví z jakého masa by byl vytvořen, nedivila bych se, kdyby byl z kližky. Nakonec jsme dali každý aspoň nějakého panáka, aby se nám to s tím slevovým kuponem aspoň trochu vyplatilo, ale jak říkám-místo 4000 jsme "zvládli" v 6 lidech jen konzumaci za cca 2500 Kč-ono nebylo za co utrácet. Pan majitel se může tešit brzy na návštěvu ČOI, hygieny a oznámím to i asociaci, která sdružuje slevové portály.Myslím, že už okradl tímto způsobem dost lidí.

Odpovědět

—————

Datum: 11.04.2011

Vložil: Ala

Titulek: Re: My jsme se bohužel dostali, už nikdy víc!

Koukám že máme podobný text : "bohužel jsme se dostali" :-D (teda ono to moc k smíchu nebylo)
Já si tam radši ani jídlo nedávala, ale musím říct, že domácí uzené co měli kamarádi nebylo špatné.

Ale jinak ČOI i hygiena si tam užije - a panu majiteli to přeju, za to jeho chování!

Odpovědět

—————

Datum: 13.04.2011

Vložil: Honza

Titulek: Re: My jsme se bohužel dostali, už nikdy víc!

S tou ČOI a hygienou souhlasím a podporuju. Dotáhněte to dokonce ať pan Kensy skoncuje s okrádáním lidí!!!!!!!!!

Odpovědět

—————

Datum: 03.05.2011

Vložil: Lukáš

Titulek: Re: My jsme se bohužel dostali, už nikdy víc!

VIERA je tvé krycí jméno co jsi měla u STB?

Odpovědět

—————

Datum: 07.04.2011

Vložil: Honza

Titulek: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Naprosto souhlasím se všemi negativními názory.Já jsem také značně nespokojený s chováním a přístupem pana majitele "Světa piva".Konkrétně jde o jeho neustálé urážení zákazníků, arogantní jednání při snaze o rezervaci, když se mu člověk tedy vůbec dovolá. Poslední kapkou bylo toto pondělí, kdy po předchozí mailové komunikaci jsem si zarezervovali 8 míst, avšak po příchodu jsme zjistili, že nic zarezervovaného není. Při telefonátu mě majitel nazval lhářem a podvodníkem, který má vrátit školné, protože prý neumím číst. Načež mi dále řekl a vyhrožoval, že mám štěstí, že tam není!! Dále při předchozí návštěvě mi majitel vyhrožoval udáním na policii a vyhrožoval mi tím, že má právo mě kdykoli vyhodit z podniku z důvodu mé podnapilosti (do té doby jsem vypij 3 piva). Majitelovo arogantní a hulvátské jednání mě uráží a již tento podnik nechci navštívit. Po přečtení mnoha diskusí nejsem jediný, kdo si na "Svět piva" stěžuje. Nikdo nic tam nekupujte!!!!!!!!!!!!!!!!

Odpovědět

—————

Datum: 07.04.2011

Vložil: Tittl

Titulek: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

nestačím věřit vlastním očím, co všechno je ještě dneska možné. poslat na něj Českou obchodní inspekci a média...

Odpovědět

—————

Datum: 30.04.2011

Vložil: Kristýna

Titulek: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Také bych se prý měla naučit číst podle majetele:-D no prostě kus v...

Odpovědět

—————

Datum: 06.04.2011

Vložil: Marie

Titulek: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Prosim, nevíte nekdo v jakem čísle Sedmičky byl zminovaný článek, resp. nemate nekdo odkaz? Patřím mezi jednu z mnoha absolutne nespokojenych zakaznic a rada bych si ho precetla.

Odpovědět

—————

Datum: 06.04.2011

Vložil: Pipi

Titulek: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

článek je o slevových serverech obecně, akorát v něm z nějakého důvodu dali prostor panu Kensymu, který slevám dělá ostudu
https://www.sedmicka.cz/praha-a-stredni-cechy/clanek?id=251919

Odpovědět

—————

Datum: 05.04.2011

Vložil: Petr Pytka

Titulek: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Dobrý den, za svoji poznámku ohledně Svět piva se nestydím, tudíž uvádím celé své jméno... I já jsem byl svědkem nehorázné drzosti této restaurce a jejich zaměstnanců, můj otec zakoupil na portálu nebeslev 9 voucherů na neomezený počet piv, tyto vouchery využil, jellikož se stal dědou a tak jsme to šli zapít... rezervace byla na neděli přičemž se rezervace zamlouvala ve čtvrtek, při rezervaci bylo oznámeno kromě jména i telefonní kontakt v případě jakkéhokoliv problému, v neděli jsme tedy šli, byli pozvaní i mimopražští prátelé a jelikož se jde na pivo nejede se autem... při vstupu jsme se tedy šli usadit, přišla ale paní a bez jakkékoliv emoce, či omluvy sdělila že nám byla rezervace zrušena, na otázku proč, odpověděla že se pan Kensy nedomluvil s pivovarem, trošku jsem to nechápal, co s tím má moje rezervace nebo voucher společného, to pivo mu tam teklo tak v čem je problém, odpovědí jsou tedy: 1) buď všem kteří měli to štěstí a voucher využili pili nějaké svinstvo nebo 2) si pan Kensy řekl že přece nebude nálevat takovou partu lidí když může vrátit peníze za zakoupené vouchery a mít tam volno pro kohokoliv jiného... tohle vypovídá vše o této restauraci a o majiteli, takto se seriozní člověk a společno nechová a co hůř, nikdo ho za to nepotrestal, protože nemýlim-li se došlo k hrubému porušení smluvních podmínek... jak vám by se líbilo kdyby jste zaplatil předem někomu za pračku na kterou se těšíte, zařídíte si vše potřebné k jejímu vyzvednutí a ve chvíli kdy si pro ní jdete vám někdo ledovým klidem řekne, není tady máš prachy zpět... kdyby takhle fungovalo všechno skončili by jsme všichni v jedné velké pr...

Odpovědět

—————

Datum: 05.04.2011

Vložil: Kamil

Titulek: Samé lži

Je k neuvěření kolik lidí si na ten podnik stěžuje a když to čtete jsou pořád jen ti samí. Napište zde hrdinové celá svá jména a adresy ať se ví konkrétně kdo je kdo! Já tam chodím a to co zde píšete jsou sprosté lži. Hledáte špínu tam kde není pod rouškou anonymity! Styďte se! Ale je to skupina lidí co nemá jinou zábavu než plakat! Koukněte se na jiné diskuze co tam píšete, nenašel jsem nikde nic pochvalného! I na portály si stěžujete a na vše! Je mi z vás špatně!

Odpovědět

—————

Datum: 05.04.2011

Vložil: Tříska

Titulek: Re: Samé lži

nezlobte se na mě, ale žádný jiný podnik neláká na slevy na pěti slevových portálech současně, protože jinak by neprodal už vůbec nic. tomu se říká hlasování peněženkou...

Odpovědět

—————

Datum: 06.04.2011

Vložil: Jiří Nepil

Titulek: Re: Samé lži

Pane Güntře Kensy, místo obhajování vašich špinavých praktik pod anonymními jmény si radši přečtěte nějakou knihu o etice podnikání, to Vám prospěje více. Nevidím důvod, proč by měl někdo v anonymní diskusi psát svou adresu. Vy nepíšete ani to jméno. A to, že na internetu všude v článcích či diskusích týkajících se Svět Piva svůj podnik obhajujete pod smyšlenými jmény, to je opravdu ubohost největší.

Odpovědět

—————

Datum: 16.04.2011

Vložil: Honza

Titulek: Re: Samé lži

Zdar Kensy.Za tyhle hemzy už nesmíš na pivni.info Sám používáš falešný jména tak nemel.

Odpovědět

—————

Datum: 23.05.2011

Vložil: Lukáš B

Titulek: Re: Samé lži

Tak se sem podepiš celym jménem ty a dej sem adresu ty chytrolínku... seš asi akorát arogantní blbeček co je zajedno s panem majitelem.

Odpovědět

—————

Datum: 01.06.2011

Vložil: Ondřej Chlumský

Titulek: Re: Samé lži

Ondřej Chlumský

...absolutní nespokojenost s arogancí pana majitele a nemožností využití již zaplacených voucherů

Odpovědět

—————

Datum: 03.08.2011

Vložil: vselichova

Titulek: Re: Samé lži

Nazdar, chcete moje jméno? adresu nebo rodné číslo?

Mám stejné zkušenosti jako ostatní, příteli jsem koupila vouchery jako dárek, šel tam s kamarádama - nejdřív si vyslechl povídání o tom že jakmile se panu majiteli budou zdát jen trochu opilí, že volá policii a nakonec jim bez jediného důvodu vrátil peníze a vykopl je.

To mi připomíná scénu z Cimrmana: Můj táta hrozně toužil po tom mít hospodu... ale neměl rád lidi. Otevřel si hospodu v Praze... a hned tam byli! Tak si otevřel hospodu za Prahou u lese... A ZASE HO NAŠLI!

Odpovědět

—————

Datum: 14.08.2011

Vložil: zuzana

Titulek: Re: Re: Samé lži

no pritel mel to stesti, ze mate zpet penize

Odpovědět

—————

Datum: 04.04.2011

Vložil: Dušan

Titulek: pochvala

Hezký den, já tam byl a byl jsem maximálně spokojený

Odpovědět

—————

Datum: 01.07.2011

Vložil: Radek

Titulek: Re: pochvala

Chachacha, vtip měsíce...

Odpovědět

—————

Datum: 04.04.2011

Vložil: Monika

Titulek: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Hezký den,

bohužel mě potkal podobný osud jako ostatní, jen s jednou výjimkou - do Svět piva jsme se ani nedostaly....s kamarádkou jsme odeslaly email ohledně rezervace a ohledně druhů piv. Odepsal nám přímo pan majitel Kensy, který si svým arogantními, výhružnými a urážlivými odpověďmi vysloužil stížnost přímo na slevovém portálu Nebeslev. Napsal, že než abychom chodily do jeho hospody, raději mi přiveze peníze přímo do zaměstnání (má prý cestu kolem). Abych se s takovým člověkem nemusela vůbec vidět, domluvili jsme se, že mu nechám slevové kupony na recepci a on za to peníze. Když přijel udělal na celou firmu neskutečnou scénu, řval na receční a chtěl mluvit s ředitelem. No prostě děs, opravdu tento podnik nikdy.

Odpovědět

—————

Datum: 04.04.2011

Vložil: Petr

Titulek: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

to je hrůza...zkušenosti s tímto podnikem jsou opravdu neuvěřitelné. o to víc mě zaráží, že se nabídky na slevových serverech pořád objevují. jakou to má cenu, když pak nasraný majitel objíždí zákazníky a vrací jim peníze, jen aby k němu nechodili? to už je snad na psychiatra...

Odpovědět

—————

Datum: 04.04.2011

Vložil: Karel

Titulek: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Myslím že byl frajer a já mám veškerou korespondenci k dispozici na bakalářskou práci na téma slevy a musím říct že lžete a budu se ptát i podniků co říkají na to jak jejich zaměstnanec tráví pracovní dobu hlavně u vás v Datartu podniku kde už nekoupím nic po zkušenostech s dodáním věcí, poškození věcí. Udělejte si pořádek před vlastním prahem a pak krituzujte jinde.

Odpovědět

—————

Datum: 05.04.2011

Vložil: Monika

Titulek: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Až budete mít tu bakalářskou práci hotovou, velice ráda si ji přečtu. Opravdu by mě zajímalo jakou korespondenci máte od pana Kensyho (jinde byste ji nemohl sehnat). Nejsem žádná prodavačka z prodejny, takže pokud se chcete ptát jaktože mohu napsat soukromý email v pracovní době chci být určitě u toho, nezapomeňte se ale ptát u nejvyššího vedení naší společnosti...Opravdu nechápu proč tady řešíte poškození věcí nebo s dodáním, co já mám s tím společného? Jsem snad majitelka společnosti?! Já pořádek před prahem mám a rozhodně bych nekomunikovala takto arogantně a povýšenecky s nějakým zákazníkem či dodavatelem...Vám to asi přijde normální, to je Váš názor a já ho respektuji, tak respektujte ten můj!

Odpovědět

—————

Datum: 05.04.2011

Vložil: Karel

Titulek: Re: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Moniko, rozumím tomu dobře, že pan Kensy někomu poskytl údaje o Vás (konkrétně tomu expertovi s bakalářkou), například, že pracujete v Datartu? Ve svém úvodním příspěvku totiž takovou informaci nepíšete, takže jak by se ji ten expert mohl dozvědět? Je-li tomu skutečně tak, pak je pan Kensy ještě větší dobytek, než se dosud zdálo...

Odpovědět

—————

Datum: 06.04.2011

Vložil: Monika

Titulek: Re: Re: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Hezký den Karle,

pokud expert s bakalářkou má opravdu k dispozici soukromou komunikaci mezi mnou a panem Kensym, pak ano, poskytl (nevím kde jinde by ji zmíněný vzal).
V tom případě poskytl osobní údaje jako je email, telefony a adresu 3.osobě bez mého svolení...

Chtěla jsem pouze vyjádřiv svůj názor a podělit se o zkušenosti s tím podnikem, nic víc. Jelikož někteří lidé se nedokáží vyrovnat s mým negativním přispěvkem, snaží se vyhrožovat kde čím. Takové chování mi připomíná středověk - oko za oko, zub za zub!!! Myslíte si, že když napíšete, že se budete ptát v různých podnicích (což je mi jasné, že myslíte moje již zmiňované pracoviště), zda můžu psát v pracovní době soukromé emaily, že mi tím nějak ublížíte?! za 1) nechápu co Vám je do toho? a za 2) zkuste to, nejsem na nízké pozici...

Pěkný den

Odpovědět

—————

Datum: 06.04.2011

Vložil: Karel

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Tak to je opravdu nechutné a jasné porušení ochrany osobních údajů. Pan Kensy by měl zavřít svoji zaplivanou putyku a začít chodit kanály...

Odpovědět

—————

Datum: 11.01.2012

Vložil: bohun

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

HojNo, takže poslední článek sem tady napsala před...no celekm hodně dlouhoPřemýšlela sem tak o blogu, a prostě nechtěla sem ho zrušit, ale nemám důvod ho nechávat, nepoznala sem tady žádný fajn lidi, se kterýma bych si jakože hodně psala, bohuželNo co je nového...Jedna věc, co mě dost nasrala, a nechápala sem z toho(nebudu to tady psát, ví to jenom pár lidí), prostě dojeb hroznejProstě něco v rodině, bude to hrozná změna, uplně, no nebudu to už řešit prostěJinaak ve škole...Nemám ted zrovna nejlepší známky, chyběla sem 14 dní, byla sem nemocná, takže sem si sešity opisovala, a pak sme psali, tak sem to neumělaV pátek sme si psali známky, jako čtvrtletí, no mám tři 3ky, a u dvou předmětů mám 2-3, ale nemám důtku, doufám že ani na konci mít nebudu, jako minuleVe škole celkem sranda tedka, ale některý předměty fakt nesnáším, třeba přírodákBavili mě zvířata, ale lidský tělo, soustavy, srdce a podobný mě fakt nebavíDost o škole užVe středu pudu do školy jen asi na 3 první hodiny, du na rovnátka, tyvole noOd minulý kontroly sem je neměla v puse, ááá, mě zabijeeA ve čtvrtek mám narozky, tatík mi už koupil něco, boty (Nike), postel a stůl...Ještě to sice nemám doma, protože postel, jako rozměr mojí matrace, neměli, takže dělaj na míru, a stůl neměli složenej, takže tak přes přístí týden by sme pro to měli zajetA od mamky to fakt nevím co mám chtít, nic mi nechybíMobil nechci, protože bych ho zase rozbila jako těch 8 co sem měla, teda jeden ještě mám, ale trochu se nák sekáá, nevadíTakže nevím noDneska sou čerti co? No tady nikdo nechodí, ani minulej rokDobrý no, ve škole byliNo co ted...Jo...Vánoce...Sem domluvená, že dostanu novou žehličku, pak dám fotku...A co vy chcete na vánoce??

No ted se mi vypl notas, ještě že se mi to uložila, jinak bych už nic nepsalaNo dál...
Ten blog, nevím jestli zruším, protože mě začlo bavit psát deníček prostěěTakže ještě nevím, asi tady ještě budu otravovatAsi ještě konečně oběhnu Affs, pamatujete jak sem psala ten článek, že tady chodit nebudu, že komu to vadí at si mě smaže?...No takže mi tam napsali, že to neva, že mě nikdy nesmažou, no a nedávno si mě někdo smazal, neřeším, jak budu obíhat, zkontroluju jestli mě maj všichni v Affs ještě nebo si mě smazali, a nic neřekliNo co ještě...Ted se mám celkem fajn, těším se na vánoce...Ještě nemám ani jeden dárek, prachy taky nemám, toje na hovnoNevím, kde vzít prachy jakooMusím to nějak udělat prostě, a těším se na vánoce ve třídě, doufám že to bude fajn, losování dárku, povídání a takMinule sem si vylosovala čokoláduJinak nevím, jestli bude vánoční dess, zkusím někde pohledat, kdo by mi udělalJinak ted si asi půjdu uklidit pokoj, mě to začlo bavit uplně moocTohle je asi nejdelší článek na tomhle blogu, mazec, vždycky sem chtěla napsat dlouhej článek, ale nikdy sem neměla co psát tedka je plno novinek, baví mě to psát, stejně to nikdo číst nebude, protože takový dlouhý nudný články koho by bavili žeBudu ale psát častěji, baví mě to prostěNo tak se mějte hezky Č ů S

Odpovědět

—————

Datum: 14.08.2011

Vložil: zuzana

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

klid, nikomu nic neposkytl, on si totiz pan Kensy obcas říká Karel, někdy Romana a tak a zastave se tu sam sebe, namisto toho, aby se zajimal o to jak vylepsit fungovani sve restaurace, snazi se vylepsit reci o ni, ale moc mu to nejde :) ja se obavam, ze to uz ja ne diagnozu :(

Odpovědět

—————

Datum: 11.01.2012

Vložil: bohun

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Diskuse. V ní se obvykle najde někdo, kdo na faktickou chybu poukáže a uvede ji na pravou míru. Marná sláva, většina čtenářů diskuzí serverů nejsou odborníci, jejich odbornost je většinou úplně jinde. Najde se většinou někdo, kdo ho opraví. Pokud to udělá slušnou formou a autor není chronický ješita, je za takové upřesnění jenom rád.

Ošidnější je ovšem sféra osobních názorů, zvlášť když jsou tyto názory prezentovány jako objektivní skutečnosti ve stylu míchání pojmů a dojmů. Pokud někdo označí podnik za „zvráceně katastrofální“ či nově zavedenou akci na jiném serveru za „sračkovou“, těžko je to názor, který debatu obohatí a který lze brát vážně. Když se navíc tentýž diskutující předtím svým všeználkovstvím opakovaně zesměšnil do té míry, že jeden ze čtenářů neváhal sestavit z jeho šplechtů celý článek, vkrádá se pocit trapnosti, dobrá předsevzetí jdou stranou a o nějaké to silnější slůvko není nouze.

Podobným výstřelkům lze do určité míry předejít kvalitním moderováním diskuse. Moderátorská role je velmi ošemetná a k nařčení z ovlivňování diskuse nebo dokonce cenzury není nikdy daleko. Jenže co dělat, když si webmaster podobného exota na svých stránkách hýčká, ať už kvůli zvyšování čtenosti nebo proto, že s jeho názory ve skutečnosti souhlasí, jen to nechce otevřeně přiznat? A z pohodlnosti se jakéhokoliv moderování dopředu vzdá? Výsledkem jsou jak dlouhodobě otravné spamy, tak některé zcela neuvěřitelné mimopivní projevy ze řetězu utržených diskutujících.

Pro sebe jsem z té poměrně ostré názorové přestřelky, kterou rozpoutal sám autor článku dvěma odstavci zcela neobjektivními, ale zato velmi osobními a u něj neobvykle otevřenými, získal několik poznatků:

- Určité názory nelze držet pod pokličkou donekonečna, dřív nebo později je jejich nositel projeví.

- Znepokojivě vysoké procento lidí z textu čte to, co číst chce, nikoliv nutně to, co je tam skutečně napsáno.

- Vždycky se najde dost těch, kteří budou důsledně volat po tom, aby se debatovalo jen a jen o tom co oni chtějí, navzdory tomu, že původní článek často zdaleka jen o problému nebyl.

- V rámci komunity mnozí podporují bezmyšlenkovitě naprosto cokoliv, co napíše jejich virtuální kamarád.

- Tak jako si lidé hýčkají své virtuální kamarády, jsou schopni stejně neobjektivně kritizovat diskutující, kteří jim v jiném kontextu nepadli do oka, bez ohledu na kontext aktuální.

- Tak jako existuje v každé době hlavní názorový proud, u některých lidí existuje zároveň neodolatelná touha být mu za každou cenu v opozici a spiklenecky dávat najevo, že oni vědí své a kdo to nevidí stejně, je idiot.

- Člověk, který není za svoje extrémní a za hranice dobrého vkusu jdoucí šplechty soustavně kritizován, je schopen po čase veřejně prezentovat až neuvěřitelné hovadiny. Ani za ty největší nesmysly ho ovšem jeho názorový souputník většinou nezkritizuje.

- Oblíbenou formulací, uvozující nějakou osobní invektivu, je „Nehodlám s Tebou nijak diskutovat, ale ...“. Z nějakého důvodu má tato formulace na jedné straně umožnit autorovi napsat svoje, na druhé straně zabránit osočenému jakkoliv na to reagovat.

Co s tím? Babo, raď.

Odpovědět

—————

Datum: 11.01.2012

Vložil: bohun

Titulek: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Diskuse. V ní se obvykle najde někdo, kdo na faktickou chybu poukáže a uvede ji na pravou míru. Marná sláva, většina čtenářů diskuzí serverů nejsou odborníci, jejich odbornost je většinou úplně jinde. Najde se většinou někdo, kdo ho opraví. Pokud to udělá slušnou formou a autor není chronický ješita, je za takové upřesnění jenom rád.

Ošidnější je ovšem sféra osobních názorů, zvlášť když jsou tyto názory prezentovány jako objektivní skutečnosti ve stylu míchání pojmů a dojmů. Pokud někdo označí podnik za „zvráceně katastrofální“ či nově zavedenou akci na jiném serveru za „sračkovou“, těžko je to názor, který debatu obohatí a který lze brát vážně. Když se navíc tentýž diskutující předtím svým všeználkovstvím opakovaně zesměšnil do té míry, že jeden ze čtenářů neváhal sestavit z jeho šplechtů celý článek, vkrádá se pocit trapnosti, dobrá předsevzetí jdou stranou a o nějaké to silnější slůvko není nouze.

Podobným výstřelkům lze do určité míry předejít kvalitním moderováním diskuse. Moderátorská role je velmi ošemetná a k nařčení z ovlivňování diskuse nebo dokonce cenzury není nikdy daleko. Jenže co dělat, když si webmaster podobného exota na svých stránkách hýčká, ať už kvůli zvyšování čtenosti nebo proto, že s jeho názory ve skutečnosti souhlasí, jen to nechce otevřeně přiznat? A z pohodlnosti se jakéhokoliv moderování dopředu vzdá? Výsledkem jsou jak dlouhodobě otravné spamy, tak některé zcela neuvěřitelné mimopivní projevy ze řetězu utržených diskutujících.

Pro sebe jsem z té poměrně ostré názorové přestřelky, kterou rozpoutal sám autor článku dvěma odstavci zcela neobjektivními, ale zato velmi osobními a u něj neobvykle otevřenými, získal několik poznatků:

- Určité názory nelze držet pod pokličkou donekonečna, dřív nebo později je jejich nositel projeví.

- Znepokojivě vysoké procento lidí z textu čte to, co číst chce, nikoliv nutně to, co je tam skutečně napsáno.

- Vždycky se najde dost těch, kteří budou důsledně volat po tom, aby se debatovalo jen a jen o tom co oni chtějí, navzdory tomu, že původní článek často zdaleka jen o problému nebyl.

- V rámci komunity mnozí podporují bezmyšlenkovitě naprosto cokoliv, co napíše jejich virtuální kamarád.

- Tak jako si lidé hýčkají své virtuální kamarády, jsou schopni stejně neobjektivně kritizovat diskutující, kteří jim v jiném kontextu nepadli do oka, bez ohledu na kontext aktuální.

- Tak jako existuje v každé době hlavní názorový proud, u některých lidí existuje zároveň neodolatelná touha být mu za každou cenu v opozici a spiklenecky dávat najevo, že oni vědí své a kdo to nevidí stejně, je idiot.

- Člověk, který není za svoje extrémní a za hranice dobrého vkusu jdoucí šplechty soustavně kritizován, je schopen po čase veřejně prezentovat až neuvěřitelné hovadiny. Ani za ty největší nesmysly ho ovšem jeho názorový souputník většinou nezkritizuje.

- Oblíbenou formulací, uvozující nějakou osobní invektivu, je „Nehodlám s Tebou nijak diskutovat, ale ...“. Z nějakého důvodu má tato formulace na jedné straně umožnit autorovi napsat svoje, na druhé straně zabránit osočenému jakkoliv na to reagovat.

Co s tím? Babo, raď.

Odpovědět

—————

Datum: 11.01.2012

Vložil: jj

Titulek: Re: Re: Diskusní téma: Tragické zážitky ze Světa Piva. Můžete konzumovat neomezeně, ale nesmíte se opít!

Hoj No, takže poslední článek sem tady napsala před...no celekm hodně dlouho Přemýšlela sem tak o blogu, a prostě nechtěla sem ho zrušit, ale nemám důvod ho nechávat, nepoznala sem tady žádný fajn lidi, se kterýma bych si jakože hodně psala, bohužel No co je nového...Jedna věc, co mě dost nasrala, a nechápala sem z toho(nebudu to tady psát, ví to jenom pár lidí), prostě dojeb hroznej Prostě něco v rodině, bude to hrozná změna, uplně, no nebudu to už řešit prostě Jinaak ve škole...Nemám ted zrovna nejlepší známky, chyběla sem 14 dní, byla sem nemocná, takže sem si sešity opisovala, a pak sme psali, tak sem to neuměla V pátek sme si psali známky, jako čtvrtletí, no mám tři 3ky, a u dvou předmětů mám 2-3, ale nemám důtku, doufám že ani na konci mít nebudu, jako minule Ve škole celkem sranda tedka, ale některý předměty fakt nesnáším, třeba přírodák Bavili mě zvířata, ale lidský tělo, soustavy, srdce a podobný mě fakt nebaví Dost o škole už Ve středu pudu do školy jen asi na 3 první hodiny, du na rovnátka, tyvole no Od minulý kontroly sem je neměla v puse, ááá, mě zabijee A ve čtvrtek mám narozky, tatík mi už koupil něco, boty (Nike ), postel a stůl...Ještě to sice nemám doma, protože postel, jako rozměr mojí matrace, neměli, takže dělaj na míru, a stůl neměli složenej, takže tak přes přístí týden by sme pro to měli zajet A od mamky to fakt nevím co mám chtít, nic mi nechybí Mobil nechci, protože bych ho zaserozbila jako těch 8 co sem měla, teda jeden ještě mám, ale trochu se nák sekáá, nevadí Takže nevím no Dneska sou čerti co? No tady nikdo nechodí, ani minulej rok Dobrý no, ve škole byli No co ted...Jo...Vánoce...Sem domluvená, že dostanu novou žehličku, pak dámfotku...A co vy chcete na vánoce??

No ted se mi vypl notas, ještě že se mi to uložila, jinak bych už nic nepsala No dál...
Ten blog, nevím jestli zruším, protože mě začlo bavit psát deníček prostěě Takže ještě nevím, asi tady ještě budu otravovat Asi ještě konečně oběhnu Affs, pamatujete jak sem psala ten článek, že tady chodit nebudu, že komu to vadí at si mě smaže?...No takže mi tam napsali, že to neva, že mě nikdy nesmažou, no a nedávno si mě někdo smazal, neřeším, jak buduobíhat, zkontroluju jestli mě maj všichni v Affs ještě nebo si mě smazali, a nic neřekli No co ještě...Ted se mám celkem fajn, těším se na vánoce...Ještě nemám ani jeden dárek, prachy taky nemám, toje na hovno Nevím, kde vzít prachy jakoo Musím to nějak udělat prostě, a těším se na vánoce ve třídě, doufám že to bude fajn, losování dárku, povídání a tak Minule sem si vylosovala čokoládu Jinak nevím, jestli bude vánoční dess, zkusím někde pohledat, kdo by mi udělal Jinak ted si asi půjdu uklidit pokoj, mě to začlo bavit uplně mooc Tohle je asi nejdelší článek na tomhle blogu, mazec, vždycky sem chtěla napsat dlouhej článek, ale nikdy sem neměla co psát tedka je plno novinek, baví mě to psát, stejně to nikdo číst nebude, protože takový dlouhý nudný články koho by bavili že Budu ale psát častěji, baví mě to prostě No tak se mějte hezky Č ů S
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu
[editovat]Extrení odkazy
 Oficiální stránky obce Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch - anglicky
 Článek na H2G2 (průvodce BBC)
 Fotografie vesnice na Flickru
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch /ɬanvairpʊɬgʊɨngɨ̞ɬgɔgɛrɨ̞xʊɨrndrɔbʊɬɬantɨ̞sɪlɪɔgɔgɔgɔx/ je obec na ostrově Anglesey ve Walesu ve Velké Británii známá v podstatě jen kvůli svému dlouhému jménu. Překlad tohoto velšského názvu zní zhruba „Kostel svaté Marie v roklině bílých lísek poblíž prudkého víru a kostela svatého Tysilia z červené jeskyně“.
Obec je pro svůj název velice vyhledávanou turistickou atrakcí. Lidé se především přijíždějí fotografovat pod štítem železniční stanice (na jízdenkách a v jízdních řádech zkracované na Llanfair PG).
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch bývá uváděno jako nejdelší jméno obce na světě, potažmo jako nejdelší jméno železniční stanice. Zároveň je zapsáno v Guinessově knize rekordů 2002 jako nejdelší platné doménové jméno. Přesto se v průběhu historie snažilo několik dalších obcí toto prvenství převzít. Vzhledem k tomu, že šlo o pokusy neoficiální, spíše až recesistické, nebyly ani uznány oficiálními autoritami a ani nevešly v přílišnou obecnou známost.
Obsah
[skrýt]
• 1 Zvuková ukázka výslovnosti
• 2 Odkazy
o 2.1 Související články
o 2.2 Extrení odkazy

[editovat]Zvuková ukázka výslovnosti
Výslovnost Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Výslovnost názvu Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch s přizvukem z jižního Walesu
Máte problémy s přehráváním? Vizte nápovědu
[editovat]Odkazy
[editovat]Související články
 Gorsafawddacha'idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
 Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapi

Odpovědět

—————