Seznam Tip je zatím velmi nepovedenou službou

01.04.2011 20:35

Slevová služba internetového portálu Seznam, která se jmenuje Seznam Tip, zatím naprosto selhává. Podle původního plánu se mělo jednat zejména o tipy na různé aktivity, které budou někdy podpořeny nějakou tou slevou. Po několika dnech fungování to ale vypadá pouze na neumětelsky vytvořený slevový server. Na Seznam Tip jsou k dispozici obyčejné slevy typu kavitace, pedikúra či štrúdl.

Navíc slevy nejsou příliš vysoké a ceny zůstávají značné. Design služby působí odbytě, jakoby Seznam říkal, že jim stačí vytvořit obyčejnou stránku a na ní poutat pouhým kontextovým odkazem na hlavní stránce. Nyní se ukazuje, že to zřejmě stačit nebude. Rozhodně ne na ohrožení vůdčích hráčů na trhu, jako je Slevomat, Zapakatel či Vykupto. Seznam Tip podle všeho bude neúspěšnou službou, kterou Seznam dříve či později zastaví nebo - pravděpodobněji - přepracuje. Každopádně se ukazuje, že to, co se Seznam snaží udělat po svém a neokopíruje přímo od jiných, nedopadá dobře.  

Produktový manažer Seznamu Petr Král, který má Seznam Tip na starosti, bude mít asi hodně práce, aby bylo možné službu považovat za úspěch. Takřka komicky pak působí jeho sebevědomí a podivné grimasy na stranu konkurentů, které předváděl na konferenci Mediáře o slevomatech. Předvést něco takového se Seznamen v zádech vyžaduje koňskou dávku neschopnosti. 

—————

Zpět


Diskusní téma: Seznam Tip je zatím velmi nepovedenou službou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.