Recenze pětichodového menu ze Slevomatu v restauraci Ladronka

01.04.2011 22:25

S velkým očekáváním jsme vyrazili do Gourmet Restaurantu Ladronka na oběd. V tuto dobu byl podnik zcela prázdný, přivítala nás pouze servírka. Po předání dvou voucherů pro celkem čtyři lidi jsme byli usazeni ke stolu, a jelikož byla v restauraci poměrně zima, přisunula k nám servírka kamna. Na první pohled restaurace působila celkově chladným dojmem, možná i proto, že byla zcela prázdná.

Záhy byl servírován první chod nebo spíše amuse-bouche, tedy chuťovka na začátek. Očekával jsem nějakou jednohubku, dostali jsme však malé chlebíčky se škvarkem. Nebylo to špatné, ale jako startér v luxusní restauraci přeci jen lehce rozpačité. Větší úspěch u našeho osazenstva zaznamenala česká kulajda s křepelčím vejcem, která chutnala všem. Snad jen škoda, že na stole nebyl ocet (stejně chyběla i další ochucovadla a zprvu dokonce i ubrousky) k výraznějšímu okyselení. 

Pro mě byl vrcholem předkrm v podobě pečeného fíku na kozím sýru s tymiánovým medem. Ten se opravdu povedl a kombinace výrazných chutí dokázala nadchnout. Pro vyčištění chuti přišel olivový sorbet na porcelánové lžičce. Jde o zmražené rozdrcené olivy, které chuť sice vyčistí, ale není to žádná velká dobrota.

Jako hlavní chod si šéfkuchař připravil filet mignon s omáčkou z burgundského vína a jako přílohu grilovanou polentu. Kvalitní příprava takového masa je v gurmánské restauraci samozřejmostí a také by jí nebylo co vytknout, jen kdyby nám steaky nepřistály na stole vlažné a po dobu konzumace nestihly vystydnout. To se bohužel stalo, ale i tak dobré - psát domů o nich však nebudete.

Sladkou tečku na závěr představoval mini fondant, čokoládový sabayon a zmrzlina z bílé čokolády. Dezert byl spolu s kozím sýrem tím nejlepším, co menu nabídlo. Zbylé chody zůstaly v lehkém nadprůměru, vyloženě však nezklamal žádný. Do top gurmánského zážitku ale přeci jen dost chybělo.

Krátce se zmíním ještě o vínu. Zvolili jsme dvě láhve červeného DOMAINE SAINT-SIFFREIN, CHATEAUNEUF-DU-PAPE AOC ROUGE 2006. Ve vinném listu je sice za na Slevomatu avizovanou hodnotu 1490 Kč uváděn ročník 2005, ale budiž. Víno je to opravdu vynikající, s výrazně ovocným nádechem. Druhá láhev nám bohužel byla přinesena v nestřeženém okamžiku a rovnou přelita do dekantační nádoby. Všichni jsme se shodli, že víno chutná jinak než z první láhve. Zbývá doufat, že se restaurace neuchýlila k tradičnímu triku s výměnou obsahu láhve (neotvírala ji před námi). Jelikož jsme druhou láhev registrovali až poté, co jsme jí začali konzumovat, nešlo již vznést reklamaci. 

Za 999 Kč pro dvě osoby s láhví dobrého vína bylo dané menu jistě dobrou nabídkou. Pokud bych za něj ale zaplatil původních 2696, byl bych pravděpodobně zklamán. Atmosféra, servis i celková kvalita jídla je v opravdu luxusních restauracích přinejmenším o stupeň výš.

Tip: Vynikající nabídka se objevila na serveru Kupon.cz. Celé menu i s vynikajícím vínem můžete mít za 800 Kč. To už stojí za to.

—————

Zpět


Diskusní téma: Recenze pětichodového menu ze Slevomatu v restauraci Ladronka

Datum: 23.06.2013

Vložil: NovumSK

Titulek: šílenost

obsluha šílená a protivná, jídlo předražené a nedá se jíst.
v restauraci jsme byly dvakrát a pokaždé stejné, neochota personálu a jídlo jako v putice, na co si na Ladronce hrají netuším, již tam nikdy nepůjdu a všem řeknu jak to stojí za h.........

Odpovědět

—————

Datum: 01.08.2011

Vložil: Piko

Titulek: předražené až hanba

mám rád kvalitní až luxusní restaurace. Ladronka ale není ani jednou. Být tam normální ceny, je to běžný český průměrný podnik, takhle je to ale nehorázně předražená záležitost i se slevovým voucherem.

Odpovědět

—————