Přilepšení ke slevám bonusovými kredity

01.04.2011 20:33

Celá řada slevových serverů pracuje s takzvaným systémem kreditů. To jsou v podstatě jakési bonusové korunky, které vám poskytovatel slev poskytne za nejrůznější aktivity. Tou nejtypičtější je odměna za uskutečněný nákup. Tu nabízí v podobě několika kreditů většina slevových serverů. Jedná se však spíše jen o jednotky kreditů, které můžete použít pro další nákup.

Slevové servery však potřebují především nové zákazníky, a tak dávají kreditové odměny za to, že někoho přesvědčíte, aby si na slevovém webu něco koupil. Většina webů dává slevu za registrovaného zákazníka a jeho první nákup. Ty nejštědřejší weby jako Slevomat či Vykupto v takovém případě připíší na konto toho, kdo doporučení úspěšně provedl, 100 kreditů. To už je příjemné.

A pak jsou tu nejrůznější hry. Nejprogresivnějším v tomto ohledu je Slevomat, který provozuje takzvané Kolo štěstí. Jím každý den otáčejí desetitisíce uživatelů s cílem vyhrát 20, 50, 100 či 1000 kreditů. Výher je pochopitelně omezené množství, Slevomat jejich hromadnou hodnotu uvádí na 66.000 Kč denně. Těžko se však ověřuje, zda je to pravdivé tvrzení nebo jen tahák na výhrychtivé uživatele, kteří se tak Slevomat naučí navštěvovat pravidelně. Když už nějakou tu "dvacku" či "padesátku" vyhrají, pochopitelně ji rádi za nějakou tu slevu utratí - v drtivé většině ale stejně musí připlatit, takže je to pro Slevomat stále výhodné.

Podobnou soutěž, byť v jiném formátu, má také Vykupto. Zde jsou však denní výhry nižší - každý den se rozděluje jen 10.000 Kč. Zároveň zde ale nehraje tolik lidí, takže šance na výhru jsou zhruba stejné jako na Slevomatu.

V diskuzích se objevují podezření, že jsou tyto soutěže poněkud zmanipulované. Toto tvrzení potvrzuje zkušenost uživatelů, kteří většinou jedinou výhru dostanou na počátku svého snažení a následně už nevyhrávají nebo jen skutečně sporadicky. Každopádně jsou tyto soutěže něčím navíc, co podporuje komunitu a láká to uživatele přicházet na daný server. Dá se proto očekávat, že podobných soutěží bude přibývat i na dalších webech.  

—————

Zpět


Diskusní téma: Přilepšení ke slevám bonusovými kredity

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.