Na slevových pobytech příliš neušetříte

01.04.2011 20:36

Jedněmi z nejdůležitějších partnerů pro slevové servery se staly ubytovací zařízení - ať už jsou to hotely či penziony. Tyto slevy jsou specifické tím, že oproti například gastronomickým či kosmetickým stojí poměrně velké peníze i po slevě. Především pro hoteliéry tak stále skýtají značnou možnost výdělku. V případě ubytovacích zařízení totiž více než v případě jiných slev platí, že se vyplatí mít co nejnaplněnější kapacity. Na tom není nic špatného.

Horší však je, že jsou to zejména hotely a penziony, které nadsazují původní cenu pobytu. Často se jí navíc pokoušejí zaonačit doplňky, jako je možnost využití wellness, večeří či mísou ovoce na pokoj při příjezdu. Původní cena je pak zcela nesmyslná a sami si odpovězte na to, zda byste za ní za normálních okolností do zařízení jeli.

Cena po slevě tak logicky zůstává vysoká a hoteliéři na ní stále dobře vydělají. Skutečností je, že pobyty se dnes jen málokdy prodávají za ceníkové ceny hotelu či penzionu. Často jsou zlevněny díky množstevním cenám cestovky či agentury, případně rezervačního systému. V takovém případě si navíc pobyt lépe naplánujete sami a využijete skutečně jen těch služeb, o které máte zájem. 

Proto se vyplatí zejména pobytové slevy nekupovat impulzivně, ale skutečně si dopředu zjistit, zda je pro vás nabídka opravdu výhodná a zda v ní není nějaký háček. Z vlastní zkušenosti vím, že tam často je. 

—————

Zpět


Diskusní téma: Na slevových pobytech příliš neušetříte

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.