Co když zkrachuje slevový server?

01.04.2011 20:26

Krach slevového serveru si ve velkém měřítku zatím nikdo nevyzkoušel. Dosud totiž končily spíše webové servery malé a navíc se se zákazníky i obchodními partnery nějakým způsobem vypořádaly. Výjimkou je slevový server i-slevy.cz, který je typickým příkladem defraudace. Majitel všem nasliboval hory doly, vybral od zákazníků peníze a nedodal služby ani produkty. Škoda jde prý do stovek tisíců korun a provozovatele serveru nyní hledá dokonce policie. Je však pravděpodobné, že napálení zákazníci už své peníze neuvidí.

V případě takto bezvýznamných serverů jde jen o malý šrám na tváři celého trhu, ovšem je otázkou, co by s důvěrou zákazníků udělal krach některého z větších serverů. Pak by už zřejmě šlo o miliony, v případě silné trojky Slevomat, Zapakatel a Vykupto dokonce o desítky milionů. Vzhledem k tomu, že byznys model slevových serverů je poměrně jasný a jednoduchý, nemělo by docházet ke krachům tehdy, pokud firmy servery provozující hospodaří dobře a zodpovědně. Na druhou stranu je tento byznys také náchylný k lákání nejrůznějších podvodníků, kteří mohou z lidí vylákat peníze a za nějakou dobu vyhlásit bankrot. 

Hovoří se tak o tom, že by se slevové servery měly pro větší důvěryhodnost pojišťovat podobně jako cestovní kanceláře. Je však pravděpodobné, že dokud nedojde k nějakému velkému krachu, zákon pojištění slevových serverů vyžadovat nebude. Pokud by se ale velcí hráči k pojištění sami rozhodli, museli by je následovat i ostatní, jinak by v očích zákazníků ztratili důvěryhodnost.

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Co když zkrachuje slevový server?

Datum: 11.07.2014

Vložil: Drgová

Titulek: Už je to tady

Zapakatel zkrachoval, co není možné jinde, u nás ano. Přišli jste o peníze?? To se stává. U nás je společensky tolerováno tolik věcí, že zůstává otázkou: JAKÝ ODKAZ PŘEDÁME NAŠIM DĚTEM?
Zlo vitězí nad dobrem, zloději nad poctivci,hulváti nad slušnými lidmi. Kolik věcí prošlo medii, zvedlo na chvíli vlnu nevole a pak už zůstalo jen ticho po pěšině. Nevesely truchlivy jsou ty kraje české......

Odpovědět

—————