Úspěch Slevomatu a Damejidlo české hospodářství neposílí. Majitelé vyvádějí zisk do daňových rájů

19.04.2013 14:29

Patříte-li mezi patrioty a odpovědné plátce daně z příjmu, patrně se vám nebude líbit, že současné "hitovky" českého internetu - portál hromadného nakupování Slevomat.cz a agregátor rozvozů jídel Damejidlo.cz - vyvádějí své zisky do daňových rájů a tím obcházejí českou státní pokladnu.

Domníváme se, že firmy, které realizují svůj byznys prakticky výhradně na Češích, by měli platit daně v České republice a ne je platit nebo spíše neplatit vůbec v Nizozemských Antilách. Tyto firmy fungují na českém trhu, který je regulován českými úřady a využívají českou infrastrukturu. To vše něco stojí a společnosti Slevomat.cz a Damejidlo.cz (fungující pod obchodní společnosti Pizza Time) na to nepřispívají tak, jak by měly. 

Otázkou je, proč majitelé drží podíly na těchto firmách přes společnosti registrované v Nizozemském království. Odpověď se nabízí: aby nemuseli danit dividendy, tedy rozdělení zisku, které Slevomat a Damejidlo vygenerují. 

Zajímavá je také neuvěřitelně složitá struktura majetkového uspořádání ve Slevomatu a Damejidlo. Slevomat je na první pohled obyčejné "sročko", tedy společnost s ručením omezením. Má však hned tři jednatele a především šestičlennou dozorčí radu, což u podobných firem nebývá zvykem. Podíly na firmě přitom drží pět subjektů. "Otec zakladatel" Tomáš Čupr dnes oficiálně drží pouhého 3,6467 % celé firmy. Údajně mu ale patří ještě společnost bizthusiasm B.V., která je registrovaná v Nizozemském království a ve Slevomatu má podíl 10,2537 %. Za další firmou z Nizozemského království, In-Bridge B.V. s podílem 8,5687 %, stojí podle všeho druhý ze zakladatelů Slevomatu, Martin Korman. Participace Nizozemského království tím ale ještě nekončí, je tu totiž ještě Daily Deals Enern Investment Coöperatif U.A., který drží 22,4003 %. Zbylý podíl ve Slevomatu patří české společnosti Miton Investment. 

Podobně zajímavá situace panuje u další služby, kterou svým jménem zaštiťuje Tomáš Čupr, ale zdaleka není stoprocentním vlastníkem a už vůbec neodvádí daně v Česku. Čupr je pouze jednatelem společnosti Pizzatime, která službu Damejidlo provozuje. Jsou zde tři společníci: původní majitel Adam Kurzok s 20 %, opět bizthusiasm, tentokrát z Nizozemských Antil, s podílem 16 % a Slevomat Ventures a.s. s 64 %.

Tedy zdánlivě přehledná situace, jen kdyby Slevomat Ventures sám o sobě nebyl firmou v advokátním držení kanceláře Pelikán Krofta Kohoutek. Slevomat Ventures tedy své majitele z nějakého důvodu tají a vzhledem k výše popsaným skutečnostem se lze domnívat, že i v tomto případě odcházejí dividendy do daňových rájů a český rozpočet z nich mnoho nevidí.

Vzhledem k tomu, že český stát má určité možnosti (za jistých okolností), jak útěkáře do daňových rájů postihovat, rozhodli se zřejmě majitelé Slevomatu a Damejidlo maximálně znepřehlednit svou vlastnickou strukturu. Zkrátka proto, aby mohli "optimalizovat" své daňové odvody. 

Je to škoda. Slevomat a Damejidlo jsou velice úspěšnými projekty, které vydělávají nebo budou vydělávat spoustu peněz. Češi na nich rádi nakupují, bohužel tak svůj stát paradoxně ochuzují, protože kdyby nakupovali u firem v českém vlastnictví, měli by z toho prospěch všichni. Pakliže by se realizoval prodej Slevomatu či Damejidlo jinému subjektu, bude výnos (Tomáš Čupr odhaduje hodnotu Slevomatu na stovky milionů Kč) opět daněn jinde než v České republice. Bohužel tak není nač být hrdý.

—————

Zpět


Diskusní téma: Zisk Slevomatu a Damejidlo české hospodářství neposílí. Majitelé je vyvádějí do daňových rájů

Datum: 30.05.2018

Vložil: AlbertGed

Titulek: How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

The prostate gland is an essential part of a male's reproductive :. It secretes fluids that help the transportation and activation of sperm. The prostate gland is situated just before the rectum, below the bladder and all around the urethra. When there is prostate problem, it is almost always really miserable and inconvenient for the patient as his urinary strategy is directly affected.

The common prostate health conditions are prostate infection, enlarged prostate and cancer of the prostate.



Prostate infection, often known as prostatitis, is easily the most common prostate-related problem in men younger than 55 years of age. Infections in the prostate gland are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis will be the least common coming from all varieties of prostate infection. It is caused by bacteria based in the large intestines or urinary tract. Patients may go through fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by using antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to alleviate the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is often a condition connected with a particular defect within the gland and the persistence presence of bacteria inside urinary tract. It can be due to trauma on the urinary tract or by infections received from the rest of the body. A patient may feel testicular pain, spine pains and urination problems. Although it is uncommon, it could be treated by removal with the prostate defect as well as the utilization antibiotics and NSAIDs to help remedy the inflammation.

Non-bacterial prostatitis is the reason for approximately 90% of prostatitis cases; however, researchers have not even to determine what causes these conditions. Some researchers think that chronic non-bacterial prostatitis occur as a result of unknown infectious agents while other believe intensive exercise and lifting could cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a proper diet is important. These are some with the steps you can take to keep your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for health and wellness and it will also keep your urinary track clean.

2. Some studies declare that a couple of ejaculations weekly will assist you to prevent prostate type of cancer.

3. Eat beef sparingly. It has been shown that consuming more than four meals of beef per week will heighten the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a proper diet with cereals, vegetable and fruits to ensure sufficient intake of nutrients needed for prostate health.

The most important measure to look at to make sure a proper prostate is always to go for regular prostate health screening. If you are forty years of age and above, you ought to go for prostate examination at least one time per year.

Odpovědět

—————