Slevomat zastavil Kolo štěstí, nahrazuje ho Zaměstnáním snů

04.04.2011 14:32

Server hromadného nakupování Slevomat se rozhodl ukončit jednu ze svých největších komparativních výhod - Kolo štěstí. Každý den se na něm pokoušely vytočit si kredit desetitisíce lidí. Nejenže tak Slevomat dobře propagoval svou značku, ale navíc pravidelně lákal uživatele na své stránky. Nemálo z nich si pak jistě něco koupilo, obzvlášť pokud byli podpořeni výhrou.

Slevomat se však rozhodl Kolo štěstí odstranit na dobu neurčitou. Stalo se tak k 31.3. 2011 s tím, že by se v upravené podobě v budoucnosti mělo vrátit. Kolo štěstí bylo nahrazeno specifickou soutěží o pracovní místo - Zaměstnání snů. Slevomat totiž z řad zákazníků chce vybrat jednoho testovače slev. Tomu bude každý měsíc dávat poukazy v hodnotě 50.000 Kč k otestování. Testovač bude zároveň dostávat pravidelný plat 30.000 Kč měsíčně. Nestačí však poslat životopis. Právě ve výběrovém řízení spočívá onen herní prvek. Je totiž třeba natočit minutové video, ve kterém řeknete, proč byste se testovačem slev měli stát právě vy. Slevomat pak pochopitelně videa využije ke své další propagaci, což je pro něj velmi výhodné. Zaměstnání totiž získá pouze jeden člověk a dá se předpokládat, že se jich zúčastní tisíce.

Slevomat v březnu zároveň začal provozovat facebookovou aplikaci Sbírej slevy, o které však kvůli minimální propagaci ví jen málo lidí. Slevomat pravděpodobně spoléhá na to, že se sama rozšíří, k čemuž je ostatně určena. Aplikace totiž slouží k získávání nových uživatelů Slevomatu a fanoušků jejich facebookové stránky. Jedná se o obdobu klasického doporučování, akorát přes Facebook. Za pět doporučených přátel, kteří se na Slevomatu registrují, získáte 100 kreditů.

Přesto je ale vidno, že se uživatelům stýská po "jejich" Kole štěstí, které bylo jednoduché a vyhrát mohl teoreticky každý - stačilo zatočit. Faktem ale je, že lidé, kteří příliš nenakupovali ani moc nevyhrávali a naopak. Lze tak diskutovat o tom, zda výhry byly skutečně ponechány náhodě. Pro Slevomat však bylo Kolo štěstí zřejmě příliš drahé. Každý den stálo 22.000 Kč na kreditech, měsíčně tedy 660.000 Kč.  

—————

Zpět


Diskusní téma: Slevomat zastavil Kolo štěstí, nahrazuje ho Zaměstnáním snů

Datum: 24.08.2011

Vložil: jana

Titulek: zaměstnání snů



zaměstnání snů

Odpovědět

—————