Restaurace U Emy Destinnové na Slevomatu

01.04.2011 20:40

Opravdu luxusních restaurací se na slevových serverech objevuje pomálu, prakticky žádné. Často sice narazíte na restaurace dobře vypadající, ale po bližším ohledání mající nějaký ten háček, pro který se rozhodli vyhledat "pomoc" slevových serverů se získáním zákazníků. Neříkám, že se nemůžete běžně dobře najíst, luxus je ale přeci jen něco jiného. A slevy a luxus se tak trochu vylučují - proto tak málo nabídek. Luxusní restaurace se budou vždy nejvíce zdráhat oslovovat své zákazníky výrazně zlevněnou cenou, počítají totiž s vysoce bonitní klientelou, která neváhá konzumovat v tisících na hlavu. A zatímco u jiných restaurací může zafungovat marketingový efekt slevových serverů, tedy zisku nové klientely, v případě luxusní restaurace je tato pravděpodobnost výrazně nižší. Standardní ceny jsou zde totiž pro normálního smrtelníka vskutku vysoké, byť pro milovníky luxusu stále ještě přijatelné.

Proto mě zaujala akce Slevomatu, který nabdíl tisícovou útratu za 499 Kč v luxusní restauraci U Emy Destinové. Pravdou je, že ještě není tak docela zavedená jako třeba La Finestra, Divinis, Allegro, Kempinski či Alcron, aspiruje rozhodně na pozici v širší špičce. Odpovídají tomu také ceny, kdy předkrm stojí kolem dvou set korun a některá z hlavních specialit kolem čtyř set korun. Lahve vína pak začínají někde u pěti set korun. Nejsou to sice ještě ceny nehorázené, ale už opravdu vysoké. S akcí Slevomatu je tak možné užít si luxusu za polovic. Přitom podle úspěchu akce se nezdá, že by po luxusu lidé nějak toužili. V době psaní tohoto článku, zhruba tři hodiny před vypršením akce, se počet prodaných voucherů blížil třem stům. Když to porovnáme se včerejší akcí, kdy se akce dva steaky v restauraci Pastička za 249 Kč prodalo 3700 voucherů, je to až do očí bijící nepoměr. Když si totiž člověk koupíte dva vouchery (jeden je moc málo) do restaurace U Emy Destinové, může si ve dvou dopřát skvělou tříchodovou večeři s lahví kvalitního vína za 1000 Kč. Kdyžto v Pastičce dostanete talíř se steakem a doobjednat si musíte i pití, natožpak předkrm či dezert. Kvalita jídel i atmosféra prostředí samozřejmě mají také svou hodnotu a mám za to, že obé bude vyšší u Emy Destinové.

Na druhou stranu se zdá, že řadu potenciálních zákazníků odradilo, že tak luxusní podnik jako U Emy Destinové je kuřácký. Zároveň majitelé nevyužili možnosti odpovídat návštěvníkům na dotazy v diskuzním fóru Slevomatu, což není zrovna pozitivní signál. Vede mě k tomu, že Slevomat zřejmě restauraci sám oslovil a nějakým způsobem k akci přemluvil. V takovém případě si lze pochopitelně dělat starosti s tím, zda zákazník se slevovým voucherem nebude zákazníkem druhé kategorie. Pokud ne, je to skvělá volba. 

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Restaurace U Emy Destinnové na Slevomatu

Datum: 07.12.2011

Vložil: Hari

Titulek: ;)

Já tam nebyl, ale příspěvek je logický a zní to pravdivě.

Odpovědět

—————