Počet slevových serverů se blíží dvěma stům

01.04.2011 20:23

Boom slevových serverů v České republice je těžko uvěřitelný. Momentálně se jejich počet blíží dvěma stům a brzy tuto hranici pravděpodobně přesáhne. Kde až se množství serverů zastaví lze těžko odhadovat, ale podle expertů se již blížíme k vrcholu, ze kterého bude následovat pozvolný pád. Menší servery budou zanikat, jelikož nepřilákají ani obchodníky ani zákazníky. Zástupců obou skupin totiž na českém trhu není tolik, aby takové množství serverů rozumně uživilo. 

Ostatně již dnes zajímavým způsobem vydělává pouze první desítka slevových serverů. Patří sem Slevomat, Zapakatel, Vykupto, Nebeslev, Cityhit, BonyBony, Cupolis, Hyperslevy či BerSlevu. Dalších pár desítek zřejmě vydělá na svůj provoz, který obecně není příliš nákladný a nějakou tu korunku svým majitelům. Vlastně to může být docela hezká práce na sebe. Několik desítek tisíc korun měsíčně z takového serveru lze získat a z toho už se žít dá. Právě proto zde určité množství menších slevových webů bude vždy.

Pravdou však je, že menší a především pak ty úplně malé servery se musí potýkat s nedůvěrou zákazníků. Dát takovým serverům číslo kreditní karty, to už chce určitou osobní odvahu. Nehledě na to, že takový malý server může velice snadno zkrachovat a nechat ve štychu jak obchodníky, tak zákazníky. Proto lze očekávat, že se trh v příštích měsících a letech bude stále více konsolidovat. To by také mohlo omezit dnešní velkou moc agregátorů slevových serverů, protože zákazníci budou mít jeden či více oblíbených serverů a ty budou navštěvovat. Tyto servery se pak vynasnaží, aby pokryly všechny jejich potřeby.  

—————

Zpět


Diskusní téma: Počet slevových serverů se blíží dvěma stům

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.